Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kuzey Kıbrıs'ta yapılan saray projesi için bir ihale daha gerçekleştirildi. Erdoğan, 2021'deki Kıbrıs gezisi sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı binasının ve parlamento binasının yetersiz olduğunu belirterek, "Biz bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yakıştırmıyoruz" demişti.

Bu açıklamanın ardından TOKİ, Kuzey Kıbrıs'a bir "saray" yapılması için çalışmalara başladı ve 7 Temmuz 2022'de yapılan ihalede, Siyahkalem Mühendislik İnşaat'a 2 milyar 285 milyon TL karşılığında proje verildi. İnşaatın 6 Aralık 2023'te tamamlanması planlanıyordu.

Birgün gazetesin'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kamu İhale Bülteni'nde Kuzey Kıbrıs'taki saray için bir ihale daha düzenlendiği duyuruldu. 10 Mayıs 2023 tarihinde TOKİ tarafından "K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Millet Bahçesi, Cami ve Ek Tesisleri İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi" adı altında bir ihale düzenlendi. Bu ihale, 20 milyon 624 bin TL bedelle Beşer Mühendislik ve Müşavirlik Limited Şirketi'ne verildi.

Yine pazarlık usulüyle yapılan bu ihale, Kamu İhale Kanunu'nun tartışmalı 21/B maddesinde yer alan "doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların" ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken pazarlık usulüyle gerçekleştirildi.

İhaleyi alan şirket, daha önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapım işlerinin yanı sıra altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatının aşamasını ve inşaat sonrası danışmanlığını da yapmıştı. Ayrıca, şirketin TOKİ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile de birçok iş yaptığı belirtildi.