Kızılay, depremin yıkıcı etkisinin konuşulduğu son günlerde kamuoyunda çokça tartışılmaya başlandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısının 'Kızılay Başkanı 'Abbas' Kınık" bölümünde   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği deprem toplantısına Kızılay Başkanı Kerem Kınıkdavet etmemesinin detayını açıkladı.

Erdoğan'ın Kızılay Başkanı Kınık'ı görevden alabileceğini ve defterden sildiğini yazan Altaylı, "Bilim insanlarının yanı sıra depremle ilgili tüm kurumlardan temsilcilerin bulunduğu toplantıya davet edilmeyen kişi Kızılay Başkanı idi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerem Kınık’ın istifasını şimdilik istememişti ama belli ki, defterden silmişti" dedi.

İşte Fatih Altaylı'nın yazısı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki bilim insanları ve ilgili kurumların katılımı ile bir “deprem toplantısı” yaptı.
Keşke bu toplantı yıllar önce yapılsaydı, keşke bilimin sesine yıllar önce kulak verilseydi, keşke bu işler 100 bini aşkın insanımız enkaz altında can vermeden yapılsaydı demek elbette mümkün ama geç olması hiç olmamasından iyidir demek en iyisi.
Türkiye’nin uluslararası alandaki en bilinen ve çalışmaları en fazla atıf olan deprem bilimcisi Celal Şengör’ün bu toplantıya davet edilmemiş olması pek çok kişinin dikkatinden kaçmadı.
Celal'in niye çağırılmadığını tahmin etmek güç değil.
Ancak gözlerden kaçan bir başka şey vardı bu toplantıda.
Çağrılmayan tek kişi Celal Şengör değildi.
Bir eksik daha vardı toplantıda.
O da Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tı.
Bilim insanlarının yanı sıra depremle ilgili tüm kurumlardan temsilcilerin bulunduğu toplantıya davet edilmeyen kişi Kızılay Başkanı idi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerem Kınık’ın istifasını şimdilik istememişti ama belli ki, defterden silmişti."