Gazze'de 12 binden fazla Filistinliyi katleden ve bölgeyi kan gölüne çeviren İsrail 'e skandal bir destek mesajı geldi. Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamed bin İsa el-Halife, Gazze'de katliam saldırıları yapan İsrail'i destekleyerek, '' Hamas'ı açıkça ve kesin bir dille kınıyorum'' dedi.

Erdoğan hükümeti, Türkiye dahil dünyadaki tüm Müslümanların şiddetle İsrail karşıtı bir konum almasından korkarak İsrail karşıtıymış gibi bir söyleme bürünürken İsrail ile ne askeri ne ticari ilişkilerin kopmasına fırsat vermeyeceğinin altını çizdi. Tüm Müslümanlar arasında Erdoğan hükümetinin diliyle bir şey söylerken eliyle başka bir şey yapması tartışılırken Bahreyn'den skandal bir açıklama geldi.

ERDOĞAN ELİYLE, BAHREYN VELİAHT PRENSİ HEM ELİYLE HEM DİLİYLE İSRAİL'İ DESTEKLİYOR

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası  Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürerken, Bahreyn'den skandal bir Hamas açıklaması geldi.

Bahreyn Veliaht Prensi Hamed bin İsa el-Halife, binlerce Filistinli'yi katleden İsrail'e karşı direniş gösteren Hamas'ı kınadı.

‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş ‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş

El Halife, "Hamas'ı açıkça kesin bir dille kınıyorum. Ben siyasi duruşun değil, sivillerin ve masumların yanındayım" dedi.

Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenen Manama Diyalog Forumu 2023'ün açılışında konuşan Veliaht Prens ve Başbakan Salman bin Hamad el-Halife, İsrail’in ablukası altındaki  Gazze şeridi’nde yaşanan durum hakkında konuştu.

İsrail ile Filistin arasında, 7 Ekimden beri çatışmalar sürerken, dünya liderlerinden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamed bin İsa el-Halife'nin Filistin hakkındaki açıklaması gündem yarattı. Veliaht Prens yaptığı açıklamada, ''Hamas'ı açıkça ve kesin bir dille kınıyorum'' dedi.

Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Salman bin Hamad el-Halife, Filistin halkının meşru haklarının tanındığı iki devletli bir çözümün dışında hiç bir yolun Orta Doğu'da 75 yıldır devam eden İsrail-Filistin sorununu çözemeyeceğini söyledi. Veliaht Prens “Masum sivilleri öldüren Hamas ve İsrail'i kınıyorum” dedi.

İŞGALCİYİ NORMALLEŞTİREN DİRENİŞÇİYİ KÖTÜLEYEN SKANDAL İFADELER

Kur'an-ı Kerim, Tevrat ve tüm ilahi kitapların “öldürmeyi yasakladığına” dikkat çeken Salman bin Hamad el-Halife, “Masum sivilleri öldüren Hamas ve İsrail'i kınıyorum. Sivillerin ve masumların yanındayım” ifadelerini kullandı.

Halife, mevcut durumda yapılması gereken tek şeyin şiddet çarkını durdurmak olduğunu, bunun için de rehinelerin ve tutukluların serbest bırakılması, Gazze halkına insani yardımın ulaştırılması ve bunun için de güvenli koridorların açılması gerektiğini söyledi.

Filistin meselesinin geçen Ekim ayında başlamadığını, Orta Doğu'da 75 yılı aşkın süredir derin bir yara olduğunu belirten Bahreyn Veliaht Prensi, “İki devletli çözümün tamamlanması dışında gerçek bir çözüm ve güvenlik sağlanamaz” dedi.

Salman bin Hamad el-Halife, Filistinlilerin ne şimdi ne de gelecekte yerinden etmeye zorlamayacak, yeniden işgal edilip Gazze'nin sınırlarını daraltmayacak kırmızı çizgiler belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Milli Gazete / Zeynelabidin Budak