İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre, Türkiye'deki son anketlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10 puan geride olduğu belirtilerek, bu durumun 14 Mayıs seçimlerinde 20 yıllık iktidarının sona erebileceği yorumu yapıldı.

Haberde, Türkiye'deki depremler, Suriye'den gelen sığınmacılar ve ekonomik kriz gibi konuların da seçimlerin önemli gündemleri arasında yer aldığı ifade edildi.

Daily Mail gazetesinden Chris Jewers, 6 Şubat depremlerinden sonra Erdoğan hükümetinin müdahalesinin yetersiz olduğu düşüncesinin, Erdoğan'ın oylarının erimesine sebep olduğunu ifade etti. Ancak uzmanlar, seçim sonuçlarının hala belirsiz olduğunu ve Erdoğan'ın güçlü bir kampanyacı olduğunu vurgulayarak, seçimlerin Türkiye'nin geleceği için son derece önemli olduğuna dikkat çektiler.

Haberde, seçim sonuçlarının Türkiye'nin liderliğinin yanı sıra ekonominin, Ukrayna'daki savaşın hafifletilmesi gibi konuların da kaderini belirleyeceği belirtildi. Teneo Intelligence Kurucu Ortağı Wolfango Piccoli ise, Türkiye'deki sorunların tek bir kişiye yüklenemeyeceğini ve Erdoğan'ın son zamanlarda söylediklerinin dokunuşunu ve seçmenle bağ kurma yeteneğini kaybettiğini düşündüğünü ifade etti.