Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, ATV AHaber ortak canlı yayınında soruları yanıtladığı bir programda, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce  ile yaptığı görüşmeye dair detayları paylaştı. Erdoğan, İnce'nin cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiği haberini aldıktan sonra kendisini aradığını ve bu telefon görüşmesinde üzüntüsünü ifade ettiğini belirtti. Ayrıca, İnce'nin annesinin hastalandığı bilgisini öğrendiğinde geçmiş olsun dileklerini iletmek amacıyla tekrar aradığını da aktardı.

Erdoğan, İnce ile yaptığı görüşmelerde samimi bir şekilde iletişim kurduğunu ve İnce'nin sağlık durumu hakkında bilgi aldığını vurguladı. İnce'nin annesine acil şifalar dileyerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade etti. Bu görüşmelerde, siyasi rekabetin ötesinde insanlık ve insani değerlerin ön plana çıktığını belirterek, herhangi bir politik mesele konusunda detaylı bilgi vermedi.

Erdoğan'ın şunları kaydetti:

"Seçime son derece hazırız ve bu işi kesinlikle bırakmayacağız. Meydanlar da biz hazırız, bu işi bırakmayacağız diyor. 21 yıldır eser ve hizmetle tanınan bir başkan var, öbür tarafta tabii bu eser hizmet söz konusu değil. Erdoğan'ın bir referansı var. Bu referansı oylayacak halkım.
Kendinden olmayana tahammülü olmayan Kılıçdaroğlu'nun linç kültürü yeni değil. Demokrasiden ne anladığını da görmüş oluyoruz. İlk başvurdukları yöntem linç oluyor. Bunu depremzedelerimize de yaptılar. Kendilerine oy vermediler diye demedikleri laf kalmadı. Elle kalp yapmakla kalpler kazanılmıyorsa kendine demokrat dede dedirtince de demokrat olunmuyor.
Sayın İnce'yi adaylıktan çekilince aramıştım ve üzüldüğümü ifade ettim. Hastalanan validesi için de geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Daha sonra tekrar Sayın İnce'nin rahatsızlandığını da duydum ve aradım. İkincide de böyle bir durum oldu ben kendisini yine aradım. Bize düşen bir şey varsa elimizden geleni yapalım dedik. Biz de insani görevimiz olarak Allah'ta şifalar diledik.
Siyaseti at pazarlığına çevirdiler. Milleti kandırmaya çalışarak siyaset yapılmaz. Bunları milletimiz görüyor ve gerekli cevabı sandıkta verecektir.
PKK uzantısı Yeşil Sol Parti'nin bir milletvekili Kılıçdaroğlu'nun HDP ile bir mutabakat yaptığını açıkladı. HDP'nin açıklamalarından bu işi anlıyoruz zaten. Bu Selo Diyarbakırda 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir teröristtir. Şu anda cezasını çekiyor. Kılıçdaroğlu, eğer çıkarmak istiyorsanız bana oy vereceksiniz diyor. Hani hak, hukuk, adalet diyordun? Terörle mücadelede onloara karşı durmaktan bahsediyorsun nasıl oluyor bu? Bunlara neden cevap veremiyor? Ver cevabını. İkinci turda neyin desteğini alacaksın pazar günü göreceğiz. Bütün mesele şimdi sandıkta her yönüyle belli olacak.
Meclis'in açılışını şu anda Devlet Bey'in başkanlığıyla yapılacak. En yaşlı aday olarak gereği budur. Devlet Bey daha önce teklifimizi kabul etmemişti ama şu an kabul ettiler. Onunla süreci başlatmış olacağız.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır bir kabinemiz olacak. Kadrolarımızı yenilemekten geri durmadık, durmayacağız. Dinamik ekiplerle yola devam edeceğ