Eski Başbakanlardan ve Milli Görüş Hareketi’nin merhum lideri Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın, 2008 yılında Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı üreticisi Baykar’ın İkitelli’deki atölyesine gerçekleştirdiği ziyaretin fotoğrafları ortaya çıktı.

Gazeteci Şaban Kalafat’ın objektifinden çekilen fotoğraflar, sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Şaban Kalafat 2008 yılında çektiği fotoğrafların hikayesini Odatv’ye anlattı.

Bu ziyaretten kamuoyunun haberinin olmadığını belirten gazeteci Şaban Kalafat, “Erbakan hoca, Baykar’la oldukça ilgiliydi. Yakından takip ederdi. Bu fotoğraflardaki ziyaret tek ziyareti değil. Burada bir detay ise Erbakan’a sunum yapan Özdemir Bayraktar’ın en küçük oğlu Ahmet Bayraktar. Ahmet Bey, kendi isteği medyadan, kameralardan uzak durmayı tercih ediyor ve pek göz önünde değildir” dedi.

ERBAKAN’IN SÖZÜNÜ İLK KEZ DİNLEMEDİM
Erbakan’ın, Baykar İHA’larının Milli Gazete’de haber yapılmasını istediğini söyleyen Şaban Kalafat, “Erbakan hoca ile neredeyse 20-25 yıl beraberdik. Bu zaman içerisinde sadece bir kere sözünü yerine getirmedim. İHA’ların haber yapılmasını istiyordu, ben ise bu isteğini yerine getirmedim. Çünkü o dönem biz Milli Görüş camiası üzerinde yaftalar vardı. Askeriye içerisinde de FETÖ ve Amerikan Gladio’su etkiliydi. Bu haberin, Baykar’a zarar vereceği düşüncesindeydim” ifadelerini kullandı.

TSK’nın envanterine kabul etmediği ve Devlet’in destek vermediği İHA’larla ilgili olarak Erbakan’ın İran hamlesini de anlatan Kalafat, “Erbakan hoca, İHA’ların İran tarafından satın alınacağına dair ortaya bir blöf attı. Bu blöften sonra Türkiye harekete geçti ve Baykar’a gerekli destek sağlandı. Zaten İran’ın da bu İHA ve SİHA’lara ilgisi vardı” dedi.