Hazine yardımıyla en düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken ve emekliler mevcut enflasyon altında ezilmeye devam edeceklerini ifade ederken Bakan Vedat Işıkhan "Emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik.” açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son yapılan zamların ardından emekliler hakkında yaptığı konuşmada "Emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik.” dedi.

Bakanlık'taki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçeleştirilen toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekliler hakkında oldukça ilginç bir açıklamada bulundu.

İPA'dan İstanbul Raporu: Halkın Yarıdan Fazlası Borç Batağında İPA'dan İstanbul Raporu: Halkın Yarıdan Fazlası Borç Batağında

"EMEKLİLERİMİZİ HER ANLAMDA ESKİSİNDEN DAHA İYİ HALE GETİRDİK"

Milli Gazete'nin haberine göre, Ocak 2024 itibarıyla SK, Bağ-Kur emeklileri 11.68 puan refah payıyla birlikte yüzde 49.25 zam alırken en düşük emekli aylığı 10 bin lira olarak belirlendi. Emekliler bu zam döneminde de hüsrana uğrarken Bakanı Vedat Işıkhan'dan "Emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik" çıkışı geldi.

Bakan Işıkhan konuşmasında şunları söyledi

"Gördüğünüz gibi emeklileri ancak oy deposu olarak gören, seçimden seçime hatırlayan, oy devşirmek için emeklilerimiz hakkında her türlü yalana, yanlışa başvuran muhalefetin aksine biz emeklilerimizi her anlamda eskisinden daha iyi hale getirdik. Bundan sonra da hizmetlerimizi sürekli geliştirmeye devam edeceğiz."