Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde pazar alışverişindeki emekli Osman Fırat "“Maaşım 675 lirayken asgari ücret 550 liraydı. Maaşım 7 bin 500 lira, asgari ücret 17 bin lira!” diye sitem etti.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde maaşlarının artmasını isteyen emekliler geçirememekten dert yandı

2024 yılı asgari ücretinin belirlenmesinden sonra emekli vatandaşlar da yaşadıkları geçim sıkıntısının hat safhalara ulaştığını söyleyerek, maaşlarının iyileştirilmesini istiyor. Osmaniye’de yaşayan emekli vatandaş Osman Fırat, “7 bin 500 lira alıyorum, asgari ücret  17 bin lira olmuş. Benim burada geçinmemin imkânı var mı?” diye sordu.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde maaşlarının artmasını isteyen emekliler geçinememekten dert yandı. Pazara alışverişe gelen bir emekli, "Emekliyim, kardeşim yedi buçuk lira maaş alıyoruz, kavuşturamıyoruz, yetiştiremiyoruz. Memnun değiliz yani fiyatlar pahalı. Patates alıyoruz, kilosu 15-20 lira. Yetiştiremiyoruz. Emekli maaşını aydan aya yetiştiremiyoruz, açıktan yiyoruz. Arkadaşlardan ödünç para alıyoruz, ikinci aylıkta geri ödemeye çalışıyoruz. En az asgari ücretten olmasını istiyoruz" dedi.

“ASGARİ ÜCRETİN YARISINI DA ALAMIYORUM”

Pazar esnafı Hasan Evlice, "Ben emekliyim, maaşım 7 bin 650 lira. Mecbur yetmediğinden dolayı çalışmak mecburiyetindeyim bu yaşa kadar, 68 yaşındayım. Yapacağı yüzde 35 diyorlar, bundan fazla da yapmaz tahmin ediyorsam. Önceleri asgari ücretle beraber alıyordum 2010'da 2012'de. Şimdi asgari ücretin yarısını da alamıyorum" diye konuştu.

"AY SONUNU ZOR GETİRİYORUM"

Emekli Osman Fırat, "Ben emekliyim, 7 bin 500 lira maaş alıyorum. Benim maaşımın ilk bağlandığında 2009 yılında, asgari ücret 550 lira iken ben 675 lira maaşa bağlandım. Şu anda 7 bin 500 lira alıyorum, asgari ücret 17 bin lira olmuş. Benim burada geçinmem imkânı var mı? Mümkünatı yok. Pazara geliyorum her hafta 1000 liralık malzeme alıyorum ay sonunu zor zekat getiriyorum, diğer şeylerim hariç. Bütününe param yetmiyor. Ne yapacağımı ben de bilmiyorum" dedi.

Birleşik Kamu-İş Açıkladı: Yoksulluk Sınırı 58 Bini Geçti, Açlık Sınırı Asgari Ücreti Geride Bıraktı Birleşik Kamu-İş Açıkladı: Yoksulluk Sınırı 58 Bini Geçti, Açlık Sınırı Asgari Ücreti Geride Bıraktı

Kaynak: Milli Gazete