Memurların emekli olduktan sonra güvencesi olan emekli ikramiyesi de pula döndü. 6 yıl önce 2 araba ya da 1 ev alabilen ikramiye ile bugün ancak yarım araba alınabiliyor.

Türkiye’yi uçuracağı söylenen ve 2018’den bu yana uygulanan Başkanlık Sistemi, aradan geçen 6 yılda her alanda hüsran yaşattı. Emekliler de bundan payını aldı. Daha önce bir güvence olan emekli ikramiyesinin artık değeri kalmadı. 40 yıl çalışıp 2018’de emekli olan bir genel müdür 200 bin TL’lik emekli ikramiyesiyle ev alabiliyordu. Şimdi ise 880 bin TL emekli ikramiyesi alıyor ama bu para evin sadece tek bir odasına yetiyor. 2018’de emekli ikramiyesi ile 2 binek araç alınırken şimdi otomobilin yalnızca yarısı alınabiliyor.

BİR ODA ALINIYOR

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Emeklilerimizin uzun yıllar çalıştıktan sonra hayatının garantisi olarak gördüğü ikramiyesi de buhar oldu” dedi. 2019’dan itibaren emekli ikramiyesinin eridiğini kaydeden Akay, “2023 yılında emekli olan, 880 bin 456 TL emekli ikramiyesi ile ortalama 3.5 milyon TL olan bir evi alamıyor. 2018’de emekli ikramiyesi ile 108 bin 650 TL olan ortalama fiyattaki bir binek araçtan 2 tane satın alınırken, 2023’te 880 bin 546 TL’lik ikramiye ile 1 milyon 573 bin liralık ortalama bir aracın yarısı ancak alınıyor” ifadelerini kullandı.

Kur Korumalının Millete Faturası 1 TrIlyon 58 Milyarı Aştı Kur Korumalının Millete Faturası 1 TrIlyon 58 Milyarı Aştı

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Şimdi banka kredisini ödeyemiyorlar

AKP iktidarının en çok mağdur ettiği kesimin başında emeklilerin olduğunu kaydeden CHP’li Cevdet Akay, “Emekli, açlık sınırının altında kalan maaşlarıyla yaşam savaşı veriyor. AKP iktidarı öncesi evlatlarının geleceğini düşünerek emekli ikramiyesiyle yatırım yapan, ev ya da araba alan emekliler şu an çektiği banka kredisini bile ödeyemiyor. Emekli ikramiyesi eridi. Uçacağız, kaçacağız diyen iktidar, cüzdandaki parayı uçurdu” diye konuştu.