Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, “Ekonominin AKP'nin elinde patlaması an meselesidir. Artık nasıl tutuşmuşlarsa bir ay daha beklemeye yok tahammülleri” değerlendirmesinde bulundu.

Muratoğlu, şunları kaydetti:

“Erdoğan 2017 yılında, ‘Cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisi yok. Bunlar yalan makinası’ demişti. ‘Bunlar cahil Cumhurbaşkanının erken seçime götürme yetkisi bile yok. Kararı Meclis alır’ diye de eklemişti. Dün çıktı, ‘Seçim kararı aldım’ dedi. Bir ay öne çekilirse seçim ‘erken’ sayılmıyormuş bak bize onu yeni öğretti. Seçime kadar ne yapacaksın? Bol bol acayip şeyler dinleyip eğleneceksin. Keyfini çıkartıp hallerine güleceksin. Seçimle ülke belirsizlikten kurtulacak ve ekonomi çok iyi olacak! Ha tamam ben ikna oldum valla... Muhalefet kazanırsa iş değişir ama... Enkazı kaldırmak uzun bir vakit alır galiba... Ertesi gün Finlandiya olacak halimiz yok ya!
Erdoğan alırsa hiçbir şey değişmeyecek, çok daha kötüye gidecek. Kriz katlanarak büyüyecek oy verenlerin ağlamalarını duymak beni çok eğlendirecek. Saatli bomba ekonomi, başkasının elinde patlarsa yazık değil mi? Erdoğan kaybetti mi? Ekonomi için zaten yaktık gemileri... Dönüş yok artık geri... Lakin demokrasi için çek geç değil! Daha fakir ama umut dolu bir gelecek bekliyor bizi... Hele bir de adalet gelirse hayali bile mutlu eder beni... Nedense güvenemiyorum sevgili halkımıza... Şaşırtırlar beni inşallah...”