Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verilerine göre, seçim dönemine gelen bu yılın ilk 6 ayında, 41 bin 64 yoksul vatandaşın elektriği, borcundan dolayı kesildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verilerine göre, seçim dönemine rastlayan bu yılın ilk altı ayında, 41.064 yoksul vatandaşın elektriği, borç nedeniyle kesildi. Bunun yanı sıra, 26 bin esnaf ve 2.700 çiftçinin tarımsal sulama ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı elektriği de borçları sebebiyle kapatıldı.

Sözcü gazetesinin aktardığı habere göre, CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, son üç yılda elektriği kesilen abone sayısını Enerji Bakanlığı'na sordu. Bakanlık, yanıtında doğrudan abone sayılarını vermek yerine oransal verileri paylaştı. Her abone türünü listelerken, borç nedeniyle elektriği kesilen abonelerin toplam abone sayısına oranını paylaştı.

Tüm Personele Bir Yılda 4.5 Milyar TL Tüm Personele Bir Yılda 4.5 Milyar TL

Resmi belgeleri kullanarak abone sayılarını derleyen CHP'li Ersever, geriye dönük 2.5 yılda kesilen abonelerin sayılarını ortaya çıkardı. Bu verilere göre, 2021'de 315 bin, 2022'de 170 bin ve bu yılın ilk altı ayında da 41 bin konutun elektriğinin kesildiği belirlendi.

Ersever, “Ne kadar gizlense de acı gerçek eninde sonunda ortaya çıkıyor. Halk bu tabloyu her gün zaten yaşıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, CHP'li Ersever, 2022 yılında elektriği kesilip açılan vatandaşların elektrik şirketlerine 70 milyon  lira ödediğini belirterek, kesme-bağlama ücretinin bir yılda iki katına çıktığını da dile getirdi.

Kaynak: Milli Gazete