LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Türkiye'de yerli tedarik oranlarının yüzde 80'lerden yüzde 70'lere gerilediğini ve eğer kur baskısı devam ederse bu oranın yüzde 60'a düşeceğini belirtti.

Ekonomi gazetesine konuşan Küçük, artan maliyetlerin kışlık ürünleri üretmeye başlama kararı aldıklarını ve kışlık ürünlerde fiyat artışının enflasyonun altında kalacağını söyledi. Ancak yurtdışına üretilen ürünlerin dövize bağlı olduğunu, bu nedenle önümüzdeki sezon kışlık ürünlerde yüzde 20-30 arasında bir fiyat artışı olabileceğini belirtti.

Küçük, asgari ücret ve enerji fiyatlarının artması gibi girdi maliyetlerindeki artışlar ve döviz baskısı nedeniyle yurtdışına ürün satmanın ve ihracat yapmanın zorlaştığını ifade etti.

Kur baskısı nedeniyle enflasyonun yüzde 50 olduğu bir ortamda dövizin aynı oranda artmaması bekleniyor. Küçük, dövizin enflasyon kadar artması gerektiğini ve olması gereken seviyenin 23-25 arasında olduğunu belirtti. Yerli tedarik oranlarının düşmesine dair endişelerini dile getiren Küçük, gelecek hükümetin bu konuda ne gibi politikalar izleyeceğini bilemese de, enflasyon kadar kurun da aynı oranda artması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Milli Gazete