EFSUNLU İNANIŞ

Bir kaç meseledir anlatmak istediğimiz lakin fırsat bulamadığımız belki de mana alemine derinleşmek istediğimiz doğrudur..

Bütün güzellikleriyle insanoğlunun ruhu inayeti ve inceliği açık olan aynı zamanda hayranlık duyulacak bir varlık zübde-i alem ibaresinde belirtmiş olduğum insanın içine yolculuk inanışın ,kültürün okumanın tınıların göz renklerinin dokunuşun huşunun ve hissedilişin anevrizmalarıdır..

Belki düşünceden düşünceye belki tecrübeden tecrübeye kapsayıcı bir hakikat olarak meydana gelen sanat eserlerinin çabası ve sanatı çıkartmak için sanatçının zevk sefa meselesinden mücerredlenip ileri seviye dediğimiz çalışmaya kendisini adamasıdır...

İşte eseri ortaya koyan sanatçı burada salt yapıyor..

Salt ne demektir ? 

Salt kendisini düşünmemek kendisi kadar başkasınıda düşünmektir..

Başkalarının da ruhuna dokunmak için eyleme geçmektir.Belki zihni savaşlar yaşayan kelimeler içerisinde oturup beyin fırtınası yapan insanlara teşekkür etmeliyiz..

Çünkü onlar yüzeysel değil derinsel mevzuları ele alırlar zeka bilginin üzerinde olan inanç babı ise duyguları meydana getirir..

Meydana gelen duyguların hakkını vermek ise yine sanatçıya aittir belki o ruhu o sanata kazandıran belki de o sanatın içinde o ruhu yaşayan dünyanın içinde ama dünyalaşmış değil ...

Nokta nokta biçim biçim belirleyicilik kavramını müsbet bir şekilde ortaya koymanın kavramlarını yaşamalıyız ademoğlunun yaratılışından itibaren hadleşen zenginlik olmalıdır.Zengin ruhun övgüsünü bağıra çağıra yapmamak gerek çünkü bağırarak ruhu ortaya koymuş olmayız ruhu parçalamış hayal edemeyen okumaktan aciz elini havaya kaldırmaya erinen maymun iştahlı ve havai konuşan Müslümanlık arz eden lakin müslümanlığı rezil eden bir insanlık oluruz..

Toplumun münasebetlerini yaşamayan ve inancını kaybeden bir karşıtlığın içinde dini ikame etmeliyiz ihmal etmemeliyiz ulaşamadığımız ama ulaşma için cinnet geçirip belki sabahlara kadar belki aylarca dert sahibi olmalıyız okumalıyız isteyen her şartta ve koşulda okur inanan daima kazanır kazanmak için inanmayı kafanın içinde ki o hücreye koyman gerek...

Münasebetleri, meziyetleri ile yaşamak şeytani şeylerden uzak durup rahmani boyutlara adım atmak gerekmektedir..

Entropi kavramını bilirmisiniz entropi mesela bir bardağın içine sıcak su koydunuz bu su zamanla soğumaya başlar işte buna entropi denir tıpkı aydınlık olan bir ışığın zamanla enerjisini kaybetmesi gibi bu misale bakarak demek istediğim şeyin anlaşıldığını düşünüyorum..

Ya aklınızı başınıza toplar toplumun önünü açarsınız..

Ya da körelmeye mahrum bir ruh olursunuz ama bakın burada da bir ümit var ruh var ruh varsa sanat var hayal var ümit var..

Çünkü ; müslüman ümit var olmalıdır

~Ayşenur TOKSÖZ~