Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından açıklanan geçici dış ticaret verilerine göre, Türkiye’nin ocak ayı dış ticaret açığı böylelikle, 14,3 milyar dolar ile rekor seviyeye yükseldi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ile bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, ocak ayına ilişkin geçici dış ticaret rakamlarını açıkladı.

Bakan Muş'un açıklamasına göre, ocak ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolar olurken; ithalat yüzde 21 yükselişle 33,7 milyar dolar olarak kaydedildi. Türkiye’nin ocak ayı dış ticaret açığı böylelikle, 14,3 milyar dolar ile rekor seviyeye yükseldi.

"EKONOMİDE ZOR BİR DÖNEM BİZLERİ BEKLİYOR"

Bakan Muş, ayrıca söz konusu açıklamasında Türkiye'nin ekonomide daha zor günler geçireceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Önümüzdeki dönemde küresel ekonomide zor bir dönem bizleri bekliyor. Özellikle en büyük ticaret ortağımız olan Avrupa ekonomilerinde görülen zayıf talep ihracat üzerinde önemli bir risk yaratmaktadır. Bu nedenle her fırsatta dile getirdiğimiz gibi ihracatçılarımızın alternatif pazarlara yönelmesini önemli gördüğümüzü bir kez daha belirtmek istiyorum.