Dilan Polat 2019'da çektiği fotoğrafa 'Şampiyonalar Ligi' notunu düşmüştü. Polat'ın sosyal medyada paylaştığı fotoğraftaki sosyal medya fenomenleri halkında soruşturma başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 2019'da Dilan Polat'ın çektiği ve “şampiyonlar ligi” olarak isimlendirdiği fotoğrafta yer alan sosyal medya fenomenleri hakkında soruşturma başlattı.

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yönelik soruşturma sürerken, sosyal medyada gündem olan yemek masası fotoğrafındaki isimler için savcılık harekete geçti.

Savcılık, fotoğrafta bulunanların kimliklerini tespit etti ve yurtdışı çıkış yasağı talep etti.

ddddd.jpg

MASADA KİMLER VAR?

Dilan Polat’ın paylaştığı fotoğrafta Eylül Öztürk ve eşi Barış Kenan Özkan’ın yanı sıra, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz ve eşi Merve Korkut, Tolunay ve eşi İleyda Topal, Ömer ve eşi Tuğba Bağ bulunuyor.

Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz? Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz?

NE OLMUŞTU?

Engin ve Dilan Polat çifti, hakkında 6 Kasım'da (2023) Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmış çift gözaltına alınmıştı.

18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, (Dilan Polat'ın kardeşi) Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın olduğu 12 kişi tutuklandı.

Karar'da yer alan habere göre, Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan mali müşavir Zümrüt Yerebakan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ahmet Gün’ün ofisinde çalışan muhasebeci Harun Abak ve muhasebeci Gökay Bekar da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.