6 Şubat depreminin ardından başlatılan "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında toplanan 115 milyar 146 milyon liranın ne kadarının yatırıldığı kamuoyunda merak ediliyordu. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na verdiği soru önergesi ile bu konuyu gündeme getirdi.

AFAD, Halıcı'nın soru önergesine verdiği yanıtta, şu ana kadar kampanyaya 85 milyar lira civarında bağışın yatırıldığını açıkladı. Ancak kampanya başladığından bu yana yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen toplanan toplam bağış miktarı ile yatırılan miktar arasında hala 30 milyar liralık bir açık olduğu görüldü. Halıcı, bağış yapmayı taahhüt eden ancak hala bağışta bulunmamış olan holdingler, bireyler ve kurumların açıklanmasını talep etti.

İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Halıcı, 30 milyar liranın hala yatırılmadığını ve bağışta bulunan kişi ve kurumların açıklanmasının kamuoyu tarafından istendiğini belirterek, "115 milyar lira toplandığı söylenmişti, ancak neredeyse bir yıl geçmesine rağmen 30 milyar liranın yatırılmadığı ortaya çıktı. Bu firmalar kimdir? Bu firmalara ne kadar kamu borcu silindi? Bu tarihten itibaren ne kadar kamu ihalesi kazandılar?" dedi.

Kaynak: Milli Gazete