Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu 11 kentten biri olan Osmaniye’ye düzenlediği ziyarette deprem sonrası sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Aaçıklamasında "Çıkmış biri Kızılay nerede diyor, be ahlaksız be namussuz be adi... Günde 2,5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca bulaşmak yenilir yutulur değil. 300 bin çadır kuruluyor" diyen Erdoğan’ın bu sözleri sosyal medyada tartışmalara yol açarken siyasi liderlerden de tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine ilişkin isim vermeden sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Gelecek Partisi  lideri Davutoğlu, Yusuf Has Hacib’in Dil, akıl ve bilginin tercümanıdır” deyişiyle cumhurbaşkanına göndermede bulundu.

Davutoğlu, ayrıca, “Akıl, bilgi, ahlak ve edep seviyesi sebep, küfür ve hakaret dili sonuçtur” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Milli Gazete