Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Beni engel olarak gördüler, bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Dün Özgür Özel’in söyledikleri tamamen doğru, ebabil kuşları yanı pelikanlar olayı gerçektir” dedi. CHP'li Özgür Özel, Bakan Soylu ve bakanlık müşaviri Emin Şen'in sosyal medyada 8 bin trol ordusunu yönettiğini söylemiş bu grupların Telegram gruplarından koordine olarak Ebabil Harekatı'nın direktifleri doğrultusunda itibar suikastına giriştiklerini belirtmişti.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “İstanbul Basın Buluşması” programında basın mensupları ile bir araya geldi. 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmada Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci ve İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin gazetecilerin sorularını cevapladı. Davutoğlu konuşmasında "Beni engel olarak gördüler, bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Dün Özgür Özel’in söyledikleri tamamen doğru, ebabil kuşları yanı pelikanlar olayı gerçektir” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ, BAHÇELİ VE PERİNÇEK’TEN KORKUYOR”

“Maalesef AK Parti iktidarı, vaktinde bizimde içerisinde olduğumuz reformlardan bir tanesi de Kürtçe öğretmeni yetiştirmek ve Kürtçeyi yaygınlaştırmaktı. Bahçeli ve Perinçek korkusundan devam ettiremiyorlar. Geldiğimizde Kürtçeye bu toprakların has dili olarak gereken hürmet gösterilecek, seçmeli ders uygulaması yaygınlaştırılacak. Biliyorsunuz, Çerkezce konuşan gençlere nahoş bir şey yaşatılmıştı. Bütün diller bizim için mukaddestir, çünkü diller Allah’ın insanlara bir lütfudur, nimetidir. Hepsine saygı gösteren bir anlayışı hakim edeceğiz.”

“EBABİL KUŞLARI YANİ PELİKANLAR OLAYI GERÇEKTİR”

"Beni engel olarak gördüler, üç ihtiraslı kişinin öncülüğünde bunda Erdoğan’ın haberi vardı bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı. Erdoğan’ın bilgisi dışında bu yapılamazdı. Dün Özgür Özel’in söyledikleri tamamen doğru, ebabil kuşları yanı pelikanlar olayı gerçektir"

"SOSYAL MEDYADA 8 BİN TROL ORDUSU"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bakanlık müşaviri Emin Şen'in sosyal medyada 8 bin trol ordusunu yönettiğini söylemişti. Özel, bu grupların Telegram gruplarından koordine olarak Ebabil Harekatı'nın direktifleri doğrultusunda itibar suikastına giriştiklerini anlatmıştı. Öte yandan Özel, Şen'in şirketinin kamudan ihaleler aldığını da ifade etmişti.