Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş depreminden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gitti. Erdoğan'a MHP lideri Bahçeli de eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak amacıyla 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminde en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'a gitti.

BAHÇELİ DE EŞLİK EDİYOR

Esenboğa Havalimanı'ndan bölgeye hareket eden Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman merkez ile Gölbaşı ilçesini ziyaret ederek depremzedelerle bir araya gelecek, deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunacak.

ERDOĞAN AÇIKLAMALARDA BULUNUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulunuyor:

"Depremin 22. günündeyiz. Ülkemizin 6 Şubat sabahı 04.17'de yaşamış olduğu o büyük felaketten bu yana gerçekten 10 bin artçı deprem yaşadık. Tüm Adıyaman'a tüm bölgeye, tüm milletimize geçmiş olsun derken hep birlikte vefat etmiş olanlar için birer fatiha okuyalım. Depremden birkaç gün sonra 10 Şuba Cuma günü Adıyaman'a gelmiş, çadır kentimizdeki depremzede vatandaşlarımızla yaşadığımız felaketin acısını paylaşmaya çalışmıştık. O günden bugüne Adıyaman çok değişti. Dünyada eşi benzeri görülmedik şekilde üst üste yaşadığımız güçlü depremlerin ve artçıların yol açtığı yıkımların en çok etkilediği şehirlerimizden biri de Adıyaman'dır.

'HELALLİK İSTİYORUM'

Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören alt yapının getirdiği zorluklar gibi sebeplerle maalesef ilk bir kaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum.

Her şeyin fakındayız ve gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İlk günlerdeki sıkıntıların aşılması ile birlikte Adıyamanlı kardeşlerimizi yıkıntıların altından kurtarma ve yardım faaliyetlerini hızlandırdık. Bakanlarımızın, şehrimizde görevlendirdiğimiz kamu personelimizin, gönüllülerimizin bir yandan arama kurtarma diğer yandan yardım çalışmalarını düzene soktuk. Deprem bölgesinin tamamında 44 bin 374 vatandaşımız vefat ederken, 115 bini aşkın vatandaşımız yaralı olarak yıkıntıların altından kurtarıldı.