MHP, ittifakta bulunan YRP ve BBP’nin kendi logosuyla seçime girmesine sıcak bakmazken, MHP’li kurmayların tek liste rahatsızlığını AKP’li yetkililere ilettiği belirtiliyor. AK Parti’nin de ittifaktaki partilerin kendi logosuyla seçime girmemesi için bu hafta özel bir çalışma başlatacağı konuşuluyor. 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ne iki aydan az bir süre kala liste hazırlıkları sürüyor. Millet İttifakı partileri, kurduğu komisyonla liste çalışmalarına son rötuşları verirken, Cumhur İttifakı’nda ortak listede çatlak yaşanıyor. Cumhur İttifakı’nda MHP, YRP ve BBP’nin listeleriyle seçime girmesine sıcak bakmıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortak liste çalışmaları kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle bir araya geleceği belirtiliyor.

MHP, DİĞER PARTİ LOGOLARINDAN RAHATSIZ

Cumhur İttifakı partileri AK Parti, MHP, BBP, YRP ve Hüda Par liste konusunda anlaşamıyorlar. MHP lideri Bahçeli, YRP ve BBP’nin kendi logolarıyla seçime girmesini istemiyor. MHP’li kurmaylar, Bahçeli’nin logo rahatsızlığını AK Partili yetkililere ilettiğini, YRP ve BBP’nin ortak listeyle seçime girmesini istediği aktarılıyor. Mevcut sistemle Cumhur İttifakı partilerinin kendi logolarıyla seçime girmesi halinde bazı illerde çok sayıda milletvekili kaybedeceği konuşuluyor.


KRİTİK TARİH 6 NİSAN

AK Partili kurmaylar da MHP gibi ortak listeyle seçime girilmesine sıcak bakıyor. 9 Nisan’da milletvekili listeleri YSK’ya sunulacak. 6 Nisan tarihine kadar ise ittifaklar konusunda partilerin YSK’ya başvurup çıkma hakları bulunuyor. Söz konusu durumdan dolayı AK Parti’nin ortak liste konusunda 6 Nisan tarihinde çalışmalarını artırarak, AK Parti ve MHP logolarıyla milletvekili listelerinin oluşturulmasını isteyeceği belirtiliyor.

Kaynak:Milli Gazete /. Muhammed Vefa