İsrail ile Hamas arasındaki savaşın perde arkasıyla ilgili bomba açıklamalar yapan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, İsrail'in asıl hedefinin PKKİSTAN olduğunu söyledi

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, MedyaTava TV'de yaptığı röportajın ikinci bölümünde, ABD  ve İsrail'in PKKİSTAN adını verdiği bir devlet kurma hedefinin Türkiye'yi hedef aldığını iddia etti. Yaycı, PKKİSTAN'ın İsrail'in kuklası olacağını ve İsrail'in, Suriye'nin doğusunda PKK tarafından kontrol edilen bölgelere yönelik işgal girişimlerinin Türkiye ile komşu olmasına yol açabileceğini öne sürdü.

Röportajında Yaycı, İsrail'e vaat edilmiş topraklarda Türkiye'ye ait olduğunu iddia ettiği 22 vilayet bulunduğunu söyledi ve bu nedenle PKK-YPG'nin ABD ve İsrail tarafından desteklenerek Türkiye'ye karşı kullanılan bir güç olarak kullanılacağını savundu.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de faaliyet gösteren sondaj gemisi yanında demirlemiş bir ABD uçak gemisinin verdiği mesajın, PKK-YPG'ye hava üstünlüğü sağlama amacı taşıdığını iddia eden Yaycı, bu duruma nasıl ulaştığını "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki PKK-YPG kamplarına hava saldırıları yapacağız" açıklamasına rağmen, o tarihten bu yana Suriye'de gerçekleştirilen bir hava saldırısının olmamasıyla gerekçelendirdi.

Yaycı, Türkiye'nin Irak'ta PKK'ya yönelik hava saldırıları gerçekleştirmesine ABD'nin ses çıkarmamasının nedenini, ABD'nin Irak'taki PKK'yı resmen terör örgütü olarak kabul etmesine bağladı, ancak Suriye'deki PKK-YPG'ye karşı Türkiye'nin hava ve kara operasyonlarına ABD ve Rusya'nın izin vermediğini iddia etti.

ABD'nin Türkiye'ye doğrudan askeri bir saldırıda bulunmasının beklendiğini ancak PKK-YPG'yi desteklemesinin Türkiye'yi tehdit ettiğini savunan Yaycı, bu durumun Türkiye'nin hassas güvenlik konumunu zorlaştırdığını öne sürdü.