Türkiye’nin çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerine ait iştiraklerin bağlı olduğu Tarım Kredi Holding’de üst düzey yöneticilere kiralanan makam araçlarına ödenen aylık para dudak uçuklattı.

PASSAT’I BEĞENMEDİLER HER BİRİNİN ALTINA AUDİ MARKA MAKAM ARACI KİRALANDI!

Tarım Kredi Holding’in talimatıyla tüm şirket yönetim ve icra kurulu üyeleri, grup başkanları, genel müdür ve genel müdür yardımcılarının kullandıkları Volkswagen Passat makam araçları iptal edilerek yerine Audi marka makam araçları kiralandı.

MAKAM ARACI GİDERİ 4’E KATLADI!

Daha önce kullanılan Passat marka makam aracının her birine aylık 12 bin lira kira ödenirken, yeni kiralanan Audi marka makam aracının her birine ise aylık 47 bin lira ödenecek. Audi marka makam aracından 60’a yakın ve 3 yıllığına bir kiralama yapıldığı kaydediliyor.

ÇİFTÇİNİN SERMAYESİNİ KENDİ LÜKSLERİ İÇİN HOYRATÇA KULLANIYORLAR!

Öz sermayesi tamamen çiftçiye ait olan Tarım Kredi Kooperatiflerine ait şirketlerin bağlı olduğu Tarım Kredi Holding’de lüks makam araçlarının tercih edilmesi tepki çekerken, çiftçiye ait öz kaynakların tamamen atamayla gelen ve mevcut sermayenin oluşmasında hiçbir katkısı olmayan kurum yöneticileri tarafından nasıl hoyratça kullanıldığını gözler önüne seriyor.

Kaynak: Milli Gazete /Sadettin İnan