Türkiye'de yeni kurulucak olan i Asır Yatırım Bankası A.Ş.'nin CIA raporuna giren Iraklı isim tarafından kurulduğunu Dünya yazarı Kerim Ülker, gündeme taşıdı

Dünya yazarı Kerim Ülker, BDDK'nın geçen hafta kuruluşuna onay verdiği Asır Yatırım Bankası A.Ş.'nin Türkiye'deki 16 yatırım bankası arasında Körfez sermayesiyle kurulan tek banka olduğunu belirtti.

Ülker, yazısında şunları belirtti:

" Irak kökenli BAE merkezli Al Handal Group, Türkiye’de yatırım bankası için onay aldı. 2004 yılında CIA raporuna giren grup için 'Saddam Ailesi ve Irak İstihbaratı’na sıkı sıkıya bağlı' tanımı yapılıyor. 2007'de ise İtalyan Hükümeti’nin yasadışı silah satışı ile ilgili soruşturmasında yine Al Handal Ailesi karşımıza çıkıyor."
Ülker, "  Resmi Gazete’de yer alan açıklamada 600 milyon TL kuruluş sermayesi bulunan Asır Yatırım Bankası’nın kurucu ortakları Hardan Ayyed, Mohammed Noori Ayyed, Noor Ayyed, Vadeea Ayyed ve Vedat Ayyed olarak bildirilmiş. Yaptığı araştırmada ise ortakların sahibi olduğu grubun adı Al Handal olarak görünüyor. Irak’ta kurulmuş ve yatırımlarının neredeyse tamamının Irak’ta bulunduğu Al Handal Group, şu anda Birleşik Arap Emirlikleri’nde görünüyor" ifadelerini kullandı.