CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul'da seçim çalışmalarına devam ediyor. Bugün Büyükçekmece'deki Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi'nde muhtarlar ve Sinop Dernekleri ile bir araya gelerek kahvaltı yaptı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün de katıldığı ziyarette, Altay terör tartışmaları üzerinden iktidarı eleştirdi.

Altay, "Gaffar Okkan'ın katilleri Meclis'e girebilsin diye mühür bastınız ya, Allah affetsin" dedi ve şunları söyledi: "CHP'liler değil, AK Parti Milletvekili Önder Aksakal, Abdullah Öcalan için Erdoğan'ın af yetkisini kullanabileceğini söyledi. Erdoğan'ın 2003 ve 2009'da iki ayrı af teklifi vardır, bu teklifler Apo'yu kapsamaktadır. Bu yalanlara artık inanmayın. Gaffar Okkan'ı tanıyan var mı? Ülkücülerin ve devrimcilerin sevgilisi, hem Kürtlerin hem Türklerin sevgilisidir. Gaffar Okkan'ı kim öldürdü? Hizbullah. Erdoğan, AK Parti listelerine 4 Hizbullah mensubunu koyarak milletvekili yaptı. Siz de oylarınızı vererek bunları desteklediniz. Şu anda Meclis'te 4 Hizbullah mensubu bulunmaktadır. Bu kişiler Türk bayrağına ve Türk milletine karşıdır. HÜDA-PAR'ın Genel Başkanı bile 'Hizbullah terör örgütü değildir' diyor. Gittiniz ve bu kişilere oy verdiniz. Aldanmayın diye söylüyorum."

Altay ayrıca mülteci meselesini de eleştirerek, "Bay Kemal Suriyelileri, Afganları ve Afrikalıları Türkiye'ye sokmadı, Erdoğan soktu. Şimdi hala arkalarında duruyorlar. Biz diyoruz ki, geldiğimiz gün hepsini memleketlerine geri göndereceğiz. Genç kızlarımız da güvenli bir şekilde dışarı çıkabilmelidir. İyi niyetle oynanmak, Allah'la aldatmakla aynı şeydir. Ben belki 5 vakit namaz kılamıyorum, cumadan cumaya camiye gidiyorum. Onlar 5 vakit namaz kılıyorlar ama Allah'la aldatıyorlar. Aldanmayın diye söylüyorum" şeklinde konuştu.