Seçimler sonrası 180 derece dönen isimler arasına  Genç Parti Kurucu Genel Başkanı olan eski medya patronu Cem Uzan da katıldı. Seçimler öncesi Cem Uzan, "bu milletten çalınan parayı geri getireceğim" gibi açıklamalarda bulunmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AKP'yi firari olduğu Fransa'dan eleştirmişti. Seçimler sonrası geçtiğimiz günlerde bir programa konuk olan Cem Uzan, "Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeli" ifadelerini kullanarak şaşırtan bir çıkış yaptı.

CEM UZAN'DAN YÜZ SEKSEN DERECE DÖNÜŞ

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın tekrar aday olmasına ilişkin "Şimdi siz 'Anayasa’nın 101. Maddesini ben çiğniyorum, YSK da baskı altında belediye seçimlerinde olduğu gibi ‘evet’ diyecek benim adaylığıma' derseniz, gayrimeşruluğu getirirsiniz Türkiye’ye. Gayri meşrutiyeti getirmezsiniz sadece; siz halkın oylarıyla seçilmiş, bir ülkeyi 20 sene yöneten cumhurbaşkanı olmak sıfatından çıkıp, bir diktatör sıfatına alırsınız kendinizi. Bunu kendinize layık görmeyin. Kendinizi bu duruma düşürmeyin." demişti.

O süreçte aday olacağını ifade eden Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, "Ben cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlerde olacağım. Dediklerimi harfiyen yerine getireceğim; bu milletten çalınan parayı geri getireceğim" diyerek sert açıklamalar yapmıştı. 

Seçimlerin ardından ise Cem Uzan'dan dikkat çeken bir dönüş geldi. "Yüzde 52 oy alarak 20 yıl sonra tekrar seçilen bir Cumhurbaşkanımız var. " diyen Cem Uzan, herkesin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olması gerektiğini söyleyerek şaşkına çevirdi. 

Kaynak: Milli Gazete