Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun "Böyle çalkantılı dönemde Türkiye'yi başkasına emanet eder miyiz?" sözlerini gazeteci Memduh Bayraktaroğlu “Seçimi kaybedersek iktidarı vermeyiz" şeklinde tercüme etti.

Antalya Manavgat’ta Kalemler Mahallesi'nde düzenlenen "Manavgat-Akseki Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni"ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun burada yaptığı konuşmada oldukça dikkat çeken ifadeler kullandı. Çavuşoğlu seçimlere yönelik yaptığı konuşmada “Dünyada çok ciddi problem var. Böyle çalkantılı dönemde Türkiye'yi başkasına emanet eder miyiz? Omuz omuza çok çalışacağız. Beş ay kaldı, durmadan çalışacağız. Yola devam diyeceğiz ve tekrar seçip, Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı yapacağız” ifadelerini kullandı.

"SEÇİMİ KAYBEDERSEK İKTİDARI VERMEYİZ"

Bakan Çavuşoğlu’nun bu açıklamalarını bugünkü köşesinde değerlendiren Korkusuz gazetesi yazarı Memduh Bayraktaroğlu bu ifadeleri Türkiye’nin Dışişleri Bakanının söylediğine dikkat çekerek sözlerin tercümesini “Seçimi kaybedersek iktidarı vermeyiz…” olarak değerlendirdi.

Bayraktaroğlu, Bakan Çavuşoğlu'nun söz konusu ifadesiyle ilgili şunları yazdı:

Bunun tercümesi şu:
“Seçimi kaybedersek iktidarı vermeyiz…”.
Bunu söyleyen kişi:
“Kanarya Sevenler Derneği Başkanı” değil…
Ülkenin:
Dışişleri Bakanı…
Allah sonumuzu hayreylesin…
Âmin…