Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün bazı usulsüzleri ortaya çıkardığı için görevinden alındığı iddia ediliyordu Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yeni skandal iddialar ortaya çıktı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür hakkında açılan soruşturma devam ederken hakkında yeni skandal iddialar ortaya atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde başlatılan soruşturmanın konusu özetle şöyleydi:

“Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda/kurumlarda 2019-2022 tarihleri arasında yapılan onarım ve güçlendirmelerle ilgili hurda iş ve işlemlerini Taşınır Mal Yönetmeliğine uygun gerçekleştirmedikleri, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 2019-2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen onarım ve güçlendirme işlemleri nedeniyle okullardan çıkan malzemelerin kayıtsız, izinsiz ve onaysız bir şekilde bir okulda depolanmasını ve diğer okulların onarım işlerinde kullanılmasını sağladıkları, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda/kurumlarda 2019-2022 tarihleri arasında yapılan yapım, onarım ve güçlendirme işlerini belli firmalara yaptırdıkları, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda/kurumlarda gerçekleştirilen yapım işlerini, organize hareket ettiği değerlendirilen aynı adresli firmaların almasını sağladıkları, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda/kurumlarda gerçekleştirilen çok sayıda yapım işini ihale sonuçlanmadan, sözleşme imzalanmadan ve yer teslimi yapılmadan resmi olmayan yollarla başlattıkları, ve Bütçesi olmadığı halde, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okullarda/kurumlarda mevzuata aykırı bir şekilde (ihale yapılmadan, sözleşme imzalanmadan, yer teslimi yapılmadan vb. yapım işlerini başlattıkları"

YENİ SKANDAL İDDİALAR ORTAYA ATILDI

Bursa Muhalif’ten Fdima Nisa Sayar’ın haberine göre hakkında soruşturma başlatılan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür hakkında yaptığı usulsüzlüklere ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde başlatılan soruşturmanın ardından 7 kişi görevden uzaklaştırıldı. Soruşturma ve görevden uzaklaştırma kararlarının ardından ortaya çıkan yeni iddiaya göre mesleki okullarda kurulması planlanan mekanik ekipmanların alım işleri İstanbul merkezli olarak aynı çatı altında farklı isimlerle faaliyet yürüten şirketlere verildi.

Pazarlık usulü yapılan ihalelerde, ilgili yasaya göre en az 3 firmanın ihaleye davet edilmesi gerekirken, yalnızca İstanbul merkezli firmalara davet gönderildiği ve 2 firmanın zaten aynı merkezden çalıştığı belirtildi.

Adrese teslim olarak yapıldığı iddia edilen ihalelere ilişkin Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden görüntülenen ilanlarda, söz konusu 2 firmanın onlarca ihale aldığı görülüyor.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Çevre Dostu 1000 Okul Projesi’ kapsamında da Bursa’daki okullarda yapılacak güçlendirme ve onarım işlerinin bazılarının ihale edilmeden İstanbul merkezli firmalara verildiği iddia edildi.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Söz konusu firmaların, okullarda yaptığı güçlendirme ve onarım işleri için hak edişlerinin erken ödenmesi konusunda ise Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine baskı yapıldığı iddia edildi.