Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Nisan Pazartesi (bugün) günü Gemlik’te yapacağı AKP mitingine katılma zorunluluğu getirildi.

Memur, işçi tüm kamu çalışanları otobüslere bindirilerek saat 11.00'de mitinge götürüldü ve belediyedeki masalarda kimsenin oturmadığı görülürken belediye hizmetlerinin ise durduğu anlaşıldı.

Bu durumu belediyednin boş masa ve koltuklarını fotoğraflayarak "Sahibinden günlük kiralık belediye" mesajıyla sosyal medyada paylaşan  CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, partisinin "Memur-İşçi tüm kamu çalışanlarının Gemlikteki AKP-Erdoğan mitingine katılımı zorunlu tutuldu. Çalışanlar saat 11.00'de otobüslere doldurulup mitinge taşındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi koridorları, ofisleri boş kaldı. Kamu çalışanları CHP iktidarında bu zulmü yaşamayacak" şeklindeki paylaşımını da etiketledi.

BELEDİYEDEN PERSONELE MESAJ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın belediye çalışanlarına çektiği SMS mesajında şu ifadeler yer alıyordu:

"Bildiğiniz üzere Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız 12:30 da Gemlik Meydanında olacaklar. Bizler de zorunlu hizmetleri yürütmekle görevli personel dışındaki tüm personelimizle orada olacağız. Bu nedenle tüm birimlerimizin personel ayarlamalarını ivedilikle yaparak Pazartesi günü için toplu hareket edilecek şekilde hazırlıklarını yürütmelerini rica ediyorum."

Kaynak: Milli Gazete