AKP’ye yakın A Haber’de artık pes dedirten bir haber yayınladı. DEprem sonrası Adıyaman’da hayatın normalde döndüğünü Kahta ilçesinin en az asar gören caddelerden birini havadan göstererek anlatan A Haber’e tepki yağdı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Adıyaman dahil 10 ilde çok büyük yıkıma neden olan deprem sonrası AKP iktidarının depreme hazırlıksız olduğuna dair sosyal medyada bir çok paylaşım gerçekleştirildi. Bunun karşısında her şeyin normale döndüğünü göstermeye çalışan havuz medyası da boş durmadı.

İktidara yakın A Haber yandaşlıkta sınır tanımadı. A Haber, Adıyaman Kahta’da bir caddeyi havadan çekip, Adıyaman’da hayatın normale döndüğünü iddia etti. Kahta ilçesini anlatan muhabir “Özellikle kafelerin, marketlerin, pastanelerin açık olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KAHTA EN AZ HASAR GÖREN İLÇE”

Sosyal medyadan yapılan habere çok sayıda tepki geldi. Gelen tepkiler arasında şu ifadeler yer aldı:

  • A Haber’e göre asrın felaketi çabuk geçmiş. şaşırtıcı. ama şaşırma. 3 odalı çadır haberinden sonra hiç şaşırmam
  • Bu A Haber’in haberlerine iktidar bile “ee yuhh artık” diyordur
  • Kahta en az hasar alan ilçe. Bile isteye burayı gösterip neyin algısını yapmaya çalışıyorlar hala neyin derdi bu insanlar bu soğukta acılarını dahi yaşayamıyorlar
  • Hükümet değişirse eğer. Ahaber kanalının kaldırılmasını istiyorum.
  • Kahta’da az bina yıkıldı hasarlı bina çok fazla normale dönen bir şeyde yok A Haber yüzünden insanlar mağdur olacaklar. Adıyaman’ın hala yardıma ihtiyacı var