AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu,  İçişleri Bakanlığı’nın kendisi hakkında soruşturma izni verilmemesine dair iddiaları ilk kez duyduğunu söyledi. AKP’li Tevfik Göksu’ya, dün akşam TV100’de katıldığı programda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzası ile kendisi hakkında soruşturma izni verilmemesi soruldu.  Göksu, "Haberim yok, ne zaman olmuş" yanıtını verdi.

AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile ilgili yapılan suç duyurusu hakkında 'işleme konulmama kararı' verildi. Belgede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzası yer aldı.

Birgün gazetesinin gündeme taşıdığı iddialar hakkında konuşan Göksu, "İlk defa sizden duydum ben böyle bir şeyi" derken gazeteci Gürkan Hacır’ın konuyu açıklamasının ardından "Orada bir defa suç unsuru yok ki. Biz belediye olarak kanunun bize verdiği yetkiyle ne yapmışız? TÜRGEV’e yurt yapmışız. Benim bildiğim suç duyurusunda bulunulmuş ama yürütülen işlem yok" dedi. 

"TÜRGEV’e yurt yapmak ne zaman suç oldu?" diyen Göksu, "“Valilik bizden bütün dokümanları, meclis çalışmalarını, bilgi notlarını, hepsini istedi… Bize ön inceleme için yazı gönderiyorlar, savunmamızı istiyorlar. Bize bunu konuyu anlatın diyorlar… Belediye başkanı olduğu zaman da soruşturma yetkisi, izni İçişleri Bakanlığı’nda… İBB Başkanı İmamoğlu’yla ilgili muhtemelen İçişleri Bakanı’mızın soruşturma izni vermediği onlarca konu var. Bakın bir tane demiyorum, onlarca. Bizim de suç duyurusunda bulunduğumuz yerler var. Şu anda İBB Başkanı ile ilgili soruşturma izni verilenden verilmeyen daha fazladır.” ifadelerini kullandı.