Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel sonrası 15 kişi hayatını kaybederken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin “Evet 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu" diye konuşması büyük tepki topladı

Deprem  sonrası binlerce insanın hayatını kaybettiği Şanlıurfa ve Adıyaman bu sefer de sel felaketiyle sarsıldı. Son açıklanan rakamlara bakıldığında selde ölenlerin sayısı 17’ye çıktı. 

"15 CANIMIZ GİTTİ AMA TOPRAK SUYA KAVUŞTU"

Felaketin ardından konuyla ilgili açıklamalar gelemeye devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den olay olacak bir takım ifadeler geldi  Katıldığı canlı yayında, Şanlıurfa ve Adıyaman’da yıkıma neden olan sellerle ilgili  konuşan Kirişçi “Tabii ki taşkın, sel olmasın. Üç günde bu kadar yağış olsun elbette istemeyiz" deyip şöyle devam etti: "Yağışların düzensizliği var. Kuraklık riski de vardı. Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu. Atatürk Barajı'nda su 300 bin metreküp arttı. Bu önemli bir şey." İfadelerini kullandı. Bakan Kirişçi’nin bu açıklamaları sosyal medyada büyük tepki topladı.