Gündemden düşmeyen 'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen soruşturma kapsamında teknik adam Terim'in avukatı konuştu. Avukat Karataş, isminin verildiği fonun dosyasında neden Fatih Terim'in adının geçmediğini, "Çünkü onun şikayeti başka bir soruşturma numarası ile tefrik edildi. Hesabından çekilen bir para olduğu için zimmet olarak seyretme ihtimali var" şeklinde açıkladı.

Türkiye'nin son iki aydır gündeminden düşmeyen halk arasında da 'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen dolandırıcılık soruşturmasında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Türkiye'nin en başarılı teknik direktörlerinden biri olan Fatih Terim'in isminin kullanıldığı fonda Selçuk İnan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı'yla eşi Volkan Bahçekapılı Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan tarafından dolandırıldı.

Erzan'ın çıkmış olduğu mahkemede, teknik adam Terim'den 300.000 dolar aldığını ve bunun çok daha üzerinde bir üzerinde ödeme yaptığı iddia edildi. Erzan'ın evinde bulunan alacak-verecek tablosunda, Terim'in 700.000 dolar yatırıp 1.500.000 kazandığı yazıyordu. Terim, Erzan'a para vermediğini iddia ederken, savcılık ifadesinde 3.000.000 dolar alacaklı olduğunu savunuyor. Konuya dahil olan bankadan yapılan açıklamada ise hesaplarında böyle bir paranın bulunmadığı iddia edildi.

Kilit isim Fatih Terim’in avukatı Tufan Karataş, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın konuyla ilgili sorularını yanıtladı:

NEDEN SEÇİL ERZAN?

Erzan’ın 11 yıl Florya şubesinde görev alması sonucu bölgedeki kişilerle kurulmuş olan ilişkilere değinen avukat Karataş, Fatih Terim’in “finansal danışmanı” olduğu yönündeki iddiaları, “Bu finansal danışmanlık değil. Her şube müdürünün belli bir kalibrasyon üzerindeki müşteriye verdiği temel hizmet” ifadeleriyle yalanladı.

TERİM'İN İSMİ NEDEN DOSYADA YOK?

Teknik adam Terim’in “fon” adı altında para vermediğini, tüm yatırımların hesaplar üzerinden işletildiğini söyleyen avukat Karataş, para ilişkisini “Erzan'la yok. Banka ile var. Hesaplarında yatan para üzerinden Seçil yatırımlarda değerlendirdi” ifadeleriyle açıkladı.

Avukat, Fatih Terim’in isminin kullanılarak mağdur edilmesine karşın neden dosyada isminin geçmediğini de, “Çünkü onun şikâyeti başka bir soruşturma numarası ile tefrik edildi. Hesabından çekilen bir para olduğu için zimmet olarak seyretme ihtimali var” dedi.

'SAHA KENARINDA İMZA ATTIRIYORDU'

Terim’in hesabının Seçil Erzan’ın kontrolünde olduğunu ve istediği gibi girip çıktığını söyleyen Karataş, “Hocam şu kağıdı alacağız’ diyor. Saha kenarında topluca oldu bittiyle evrakı imzalatıyor” dedi.

FATİH TERİM BU FONU DUYMADI MI?

“Yatırım yapılmışsa hoca adına çokça hesap açılır, kapanır. Fakat bugün bir excel dosyası üzerinden hocanın bütün geçmişi vasıflandırılmaya çalışılıyor” diyen Karataş, Fatih Terim’in “Terim fonu”nu duyup duymadığı sorusuna da, “Fatih Terim Fonu ibaresi Erzan gözaltına alındıktan sonra çıktı. Öncesinde yok. Erzan'ın şöyle bir hikâyesi var, ‘Şu kişi Terim'in ismini duyarsa sorgusuz ve sualsiz gelir.’ Fatih hocanın ismi ön plana çıkarılıyor. Ondan da öte bir unsur daha var: Hakan Ateş. Ateş, bankanın genel müdürü. Yardımcısı Mehmet Aydoğdu da var” diye yanıt verdi.

KIZI BUSE TERİM’İN ERZAN'A PARA VERMESİ

Avukat Karataş, Fatih Terim’in kızı Buse Terim’in söz konusu fona para verdiğinden haberdar olup olmadığı yönündeki soruya da, “Olmaz. Aile yapılarını bilmek lazım. Fatih Terim olgusu baba-kız ilişkisinin duygusal refleksle yürüdüğü, ihtiyaç varken onlara sınırsız desteğin verildiği, diğer olgulara karışılmadığı bir saygı alanı var”” diye yanıtladı.

Avukat Karataş, kızı, damadı, yakın arkadaşı, damadının kuzeni, yeğeni olmak üzere çevresinde pek çok ismin söz konusu fona para yatırmasına karşın Fatih Terim’in durumdan haberdar olmadığını savundu, “Fatih hocayla o evin içerisine girdiğinde dersin ki ‘olmaz abi’ İlişki bambaşka” dedi.

Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti... Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti...

ARDA TURAN'LA GEÇEN 'FATİH TERİM KARDA MI?' KONUŞMASI

Karar'da yer alan habere göre, Avukat, dava dosyasına da giren Arda Turan ile Seçil Erzan arasındaki “Fatih Terim kârda mı?” konuşması için de, “Söyleyen Seçil ya. Kafasının arkasında neler var kimse bilemez” dedi.

TERİM NEDEN FUTBOLCULARLA BANKAYA GİTTİ?

Avukat Karataş, Terim’in olay gün yüzüne çıkmasının ardından futbolcularla bankaya gitmesinin sebebini de “Baba gibi yanlarında istiyorlar. Güçlü bir profille gidelim. Tamamen destek. Yalnız bırakmamak adına gidiyor” diye açıklıyor.