CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükelçilere yönelik sözlerini eleştirdi. Erdoğan, ABD'nin AnkaraBüyükelçisi Jeff Flake'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretine tepki göstermişti. Çakırözer, konuşmasında Erdoğan'ın milliyetçilik söylemlerinin asıl amacının pahalılık ve yoksulluk konularını gündeme getirmemek olduğunu savundu.

Çakırözer konuşmasında, "Memleketin hiçbir derdini çözemeyen Erdoğan şimdi büyükelçileri azarlayarak aklınca milliyetçilik derdinde" diyerek başladı. Ardından Erdoğan'ın büyükelçilere yaptığı eleştirileri hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu'na gittiler diye büyükelçilere ders vereceğiz diyorsunuz. Peki o zaman dostunuz Trump'ın hakaret dolu mektubunda verseydiniz ya o dersi?" dedi.

Çakırözer, Erdoğan'ın milliyetçilik söylemlerinin gerçek amacının pahalılık ve yoksulluk konularını gündeme getirmemek olduğunu savundu. "Biz biliyoruz derdiniz milliyetçilik falan değil. Derdiniz pahalılık, yoksulluk konuşulmasın. Depremzedelerin çaresizliği konuşulmasın ama millet bu oyununuza gelmeyecek. Gerçek vatan sevgisinin ne olduğunu 40 gün sonra sandıkta gösterecek!" şeklinde konuştu.

Çakırözer ayrıca Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Askerimizin kafasına çuval geçirilirken hangi dersi verebildiniz? Joe Biden ulusumuzu soykırım iftirasıyla suçlarken, Obama beyzbol sopasını gösterirken, Putin sarayının kapısında dakikalarca bekletirken ne karşılık verebildiniz?" şeklinde konuştu.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, CHP Milletvekili Çakırözer, Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, "Ortağı, üreticisi olduğumuz F35 projesinden atılırken, parasını ödediğimiz uçaklarımız dahi verilmezken hangi dersi verebildiniz?" dedi. Çakırözer'in konuşması TBMM Genel Kurulu'nda büyük yankı uyandırdı.

Memleketin hiçbir derdini çözemeyen Erdoğan şimdi büyükelçileri azarlayarak aklınca milliyetçilik derdinde” ifadelerini kullanan Çakırözer sözlerini şöyle sürdürdü.

* Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu'na gittiler diye büyükelçilere ders vereceğiz diyorsunuz. Peki o zaman dostunuz Trump'ın hakaret dolu mektubunda verseydiniz ya o dersi? Askerimizin kafasına çuval geçirilirken hangi dersi verebildiniz?
* Joe Biden ulusumuzu soykırım iftirasıyla suçlarken, Obama beyzbol sopasını gösterirken, Putin sarayının kapısında dakikalarca bekletirken ne karşılık verebildiniz? ‘Bu can bu bedende oldukça çıkamazlar’ dedikleriniz Merkel'in Trump'un telefonuyla tivitiyle cezaevinden özel uçaklarla götürülürken vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi kaçırılırken neredeydi milliyetçiliğiniz?
* Ortağı, üreticisi olduğumuz F35 projesinden atılırken, parasını ödediğimiz uçaklarımız dahi verilmezken hangi dersi verebildiniz? Biz biliyoruz derdiniz milliyetçilik falan değil. Derdiniz pahalılık, yoksulluk konuşulmasın. Depremzedelerin çaresizliği konuşulmasın ama millet bu oyununuza gelmeyecek. Gerçek vatan sevgisinin ne olduğunu 40 gün sonra sandıkta gösterece