Kurak geçen günlerin ardından okullar tam yarı yıl tatiline çıktığı anda havalar birden buz kesti.  İstanbul başta olmak üzere  Anadolu'da hava sıcaklıkları düştü, birçok ilde kar yağışları başladı. Meteoroloji uzmanları İstanbul için günlerdir kar yağışı uyarısı yapıyordu. Beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Yağışlar etkisini artıracak, İstanbul geneline yayılacak.

Peş peşe gelen açıklamalara göre yarın öğle saatlerinden itibaren kar yağışı kuvvetlenecek. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, İstanbul'da salı günü rüzgarın yavaşlayacağı, yerde 7-8 santimetre, yükseklerde ise 10 santimetre kar birikebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulunarak hem İstanbulluları hem de  Ankara'yı bekleyen kar yağışıyla ilgili uyaran Orhan Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da Kar Yarın ve Pazartesi görünüyor. Anadolu'da 3 gün sürecek. Pazar günü Marmara ve Kuzey ege de rüzgar kuzeyden fırtına hızında esecek. olumsuzluklara dikkat. İstanbul'da Salı günü rüzgar yavaşlıyor. Salı günü yerde 7-8 cm. Yükseklerde 10cm kar birikebilir."

Pazar kıyılar yağmur iç kesimler Kar yağışlı, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyon, Denizli, Konya, Karaman İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı

İstanbul bugün Pazar KKY ve Kar yağışlı Kuzey batısında akşam yağış kuvvetli. Rüzgar Marmara ve kuzey Ege de fırtına şeklinde"