İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü

Son ayların en ilginç uyuşturucu taciri İstanbul’da yakalandı. Evlatlarımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleri, aynı zamanda ülkemizi de uluslararası uyuşturucu ticaretinin üssü haline getirmeye çalışıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre Güney Amerika’dan Avrupa’ya ülkemiz üzerinden uyuşturucu ticareti yapan “Kompanio Bello” uyuşturucu örgütünün birçok suçtan da kırmızı bültenle aranan elebaşı Dritan Rexhepi yakalandı.

Hem uyuşturucu taciri hem de suç makinesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan uluslararası “Kompanio Bello” isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi’nin, İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca “kasten adam öldürme, uyuşturucu, adam kaçırma, hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat” suçlarından kırmızı bülten ile iadesi amacıyla uluslararası seviyede arandığını belirtti.

İstanbul Havalimanından girdi, Beylikdüzü’nde yakalandı

Yerlikaya, şunları kaydetti: “Uluslararası takibe alınan zehir tacirinin İstanbul Havalimanı’ndan ülkemize Benjamin Omar Perez Garcia ismine kayıtlı Kolombiya pasaportuyla giriş yaptığı tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube müdürlüklerince ortaklaşa yapılan çalışmalar ve İtalyan polisiyle yapılan istihbarat paylaşımları sonucu kartel liderinin yeri belirlendi. İstanbul Beylikdüzü’nde yapılan Kartel Operasyonu’yla yakalandı.” Uyuşturucu baronunun Türkiye bağlantıları araştırılıyor.

Kaynak: Milli Gazete