Gazze, bomba ve ambargo altında inim inim inlerken ve Filistinliler, içecek su, yiyecek ekmek bulamazken Türkiye’deki bazı özel şirketler, darda kalan İsrail rejimine gıda sevkiyatında bulunmaya devam ediyor.

Söz konusu durum vicdanları yaralarken, son olarak bir kahve firmasının ortaya çıkan resmi “Türkiye’nin İsrail'e ticaretinin yansıması” olarak yorumlandı. Konuya ilişkin olarak ortaya çıkan görselde biri İsrail askeri olmak üzere iki kişinin, Kurukahveci Mehmet Efendi logolu kolileri taşıdığı görüldü.

HÜKÜMET, İHRACATI DURDURMALI

Filistin direnişi ile savaş halinde olan ve Gazze’de giderek artan katliamlarda bulunan İsrail rejimine yönelik gıda sevkiyatı akıllara durgunluk veriyor. Müslümanlarla savaş halinde olan işgalcilere gıda ihracında bulunmanın mantıklı hiçbir tarafı olmazken, hükümetten, en azından Aksa Tufanı operasyonu sürecinde İsrail işgali altındaki topraklara yönelik ihracatı durdurucu bir karar alması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş TOGG'a Dua Etti, 1,5 Milyon TL’lik TOGG Yerine 15 Milyon TL’lik Audi A8 İstedi Diyanet İşleri Başkanı Erbaş TOGG'a Dua Etti, 1,5 Milyon TL’lik TOGG Yerine 15 Milyon TL’lik Audi A8 İstedi

iSRAiL MEDYASI DA DUYURMUŞTU

Türkiye’deki bazı özel şirketlerin İsrail işgali altındaki topraklara gıda sevkiyatında bulunmasına dair İsrail medyasında da bir haber yer almıştı.

İsrail rejiminin önde gelen yayın organlarından olan Kann News’te yer alan haberde, “Türkiye’den gelen dev bir gemi Hayfa Limanı’na yaklaştı. Gemide yüzde 80’i domates olmak üzere 4,5 ton sebze ve meyve bulunuyor. Savaşta birçok tarım alanının zarar görmesi nedeniyle bu ithalat zorunlu oldu” ifadeleri kullanılmıştı.

“İhracat yapmaya devam edeceğiz”

İsrail’e kahve gönderen şirketten yapılan açıklamada, ihracata devam edecekleri belirtilirken şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın 60 ülkesine ihracat yaparak, hem ülke ekonomimize katkıda bulunuyor, bununla da gurur duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sohbetlerin, dostluğun simgesi olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Milli Gazete