Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde bir araya gelen Altılı Masa'nın 9 saatlik toplantısının ardından liderler sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Davutoğlu, "Yarının Türkiyesi İçin ‘Cesaret Zamanı!’ diyerek kararlılıkla ilerleyen tüm Genel Başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 10'uncu kez bir araya geldi. Davutoğlu'nun ev sahipliğinde Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantı yaklaşık 9 saat sürdü.

Davutoğlu, Altılı Masa’nın 10’uncu toplantısının ardından, “Geçmişe değil geleceğe, nefrete değil sevgiye, öfkeye değil merhamete, korkuya değil ümide ayarlıyız. Yarının Türkiyesi İçin ‘Cesaret Zamanı!’ diyerek kararlılıkla ilerleyen tüm Genel Başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.

TOPLANTI SONRASI LİDERLERDEN İLK AÇIKLAMA

Toplantının ardından Davutoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Geçmişe değil geleceğe, nefrete değil sevgiye, öfkeye değil merhamete, korkuya değil ümide ayarlıyız. Yarının Türkiyesi İçin ‘Cesaret Zamanı!’ diyerek kararlılıkla ilerleyen tüm Genel Başkanlara teşekkür ediyorum.”

Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı mesaj şöyle:

"Tarihi sorumluluğumuz doğrultusunda, ülkemize gerçek anlamda demokrasi ve adaleti getirmek ve herkesin huzurlu olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için bir araya geldiğimiz toplantıya ev sahipliği yapan başta Sn Ahmet Davutoğlu olmak üzere, tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum."

Akşener'in açıklaması şu şekilde:

"Cumhuriyetimizin yeni asrında ülkemizi kurucu değerlerine yeniden kavuşturmak hedefiyle bir araya geldiğimiz bu değerli toplantı için; Başta ev sahibi Sayın @Ahmet_Davutoglu

olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum."

DP lideri Gültekin Uysal'ın mesajı şöyle:

"Ülkemizin ve Milletimizin gerçek gündemleri, can yakıcı meseleleri üzerine samimi manada çözüm üretebilmek, CHS'nin devlet ve kamu hayatında yol açtığı tahribatı gidermek diğer taraftan Cumhuriyetimizi gerçek ve işleyen bir demokratik düzenle buluşturmak gayretindeyiz.

Bu vesileyle bugün Gelecek Partisi ev sahipliğinde Sayın Ahmet Davutoğlu'nun misafiriydik.

Başta Sayın Davutoğlu olmak üzere gayreti ve gayeyi paylaştığımız tüm Liderlere teşekkür ediyorum."

KARAMOLLAOĞLU: KARARLIYIZ!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun mesajı şöyle:

Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizde yeni bir dönemi hep birlikte başlatacağız.

Bu minvalde, bugün gerçekleştirdiğimiz 10. toplantımıza ev sahipliği yapan Sn. Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum."

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı. Liderlerin dokuzuncu buluşması, 28 Kasım’da Demokrat Parti Genel Merkezi’nde yapılmıştı. Bir sonraki toplantı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde 26 Ocak 2022 tarihinde yapılacak.