Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emekli zammına tepki gösteren Babacan faiz ve KKM yüküne dikkat çekti: Emekliye 200 milyarı 'Yük' diye açıklıyor. Sadece seçimden bu yana Kur Korumalı'ya Merkez Bankası'ndan karşılıksız para basılıp ödenen tutar 800 milyar. Sadece bu yıl bütçeye koydukları faiz ödemesi 1 trilyon 254 milyar.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan İzmir'de partisinin Karabağlar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuştu. Çiğili, Menemen ve Tire'de de temaslarda bulunan Babacan konuşmasında, terör saldırılarını değerlendirdi. "40 yılı aşkın bir zamandır terör hadiseleri bizleri çok üzüyor. Her bir şehit haberimiz gerçekten içimizi parçalıyor. Ama biz bu haberlere alışmayacağız. Biz bu sorunu çözmek için, sorunun kök sebeplerine inip terör sorunu mutlaka Türkiye'de ortadan kaldırmanın büyük bir çabası içinde olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emekli zammına da değinen Basbacan şunları söyledi: “Dün akşam Sayın Erdoğan Türkiye’nin beklediği müjdeyi verdi. ‘2024 yılı emeklilerimizin yılı olacak’ dedi. Gerçekten emeklilerimiz 2024 yılını hiç unutmayacak. Emeklilerimizin barınma ihtiyacının, temel gıda ihtiyaçlarının dahi karşılanamayacağı bir yıl olacak 2024. Emeklilerimiz hiç unutmayacak merak etmeyin. TÜİK bile yüzde 65 enflasyon açıklarken yüzde 42 emekli zammını 'Müjde' diye verdi. Yetmedi. Bir güzellik daha yaptı. En düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımızın zam oranı yüzde 33. Özellikle en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız, yüzde 65 TÜİK enflasyonunun olduğu bir dönemde maaşlarının sadece yüzde 33 arttığını hiç unutmayacak. Onun için 2024 emeklilerin yılı olacak.

İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü

'TÜRK LİRASI İLE MAAŞ ALAN HERKES FİİLEN FAKİRLEŞTİ'

Bu ülkede başta emeklilerimiz olmak üzere, asgari ücretle geçinmek zorunda olan, özelde veya kamuda Türk lirası ile maaş alan herkes fiilen fakirleşmiş durumda. Emekliye 200 milyarı 'Yük' diye açıklıyor dün akşam canlı yayında. Sadece seçimden bu yana Kur Korumalı'ya Merkez Bankası'ndan karşılıksız para basılıp ödenen tutar 800 milyar. Sadece bu yıl bütçeye koydukları faiz ödemesi 1 trilyon 254 milyar."

Yerel seçimlere ve adaylar konusunu da değerlendiren Babacan "Türkiye'de kötü bir alışkanlık var. Belediye başkanlarından bazıları için ne diyorlar? 'Çalıyor ama bir şeyler de yapıyor.' Biz de diyoruz ki 'Hem çalmasın hem de çok şey yapsın.' Bu bir alışkanlık olarak kılcal damarlara kadar işliyorlar. Biz sadece düzgün yönetiriz, etkin yönetiriz, iyi yönetiriz demiyoruz aynı zamanda da temiz' yönetiriz diyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Karar