İYİ Parti lideri Akşener, Cumhur İttifakı ile görüşmeleri süren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan HÜDA Par ile Yeniden Refah Partisi'nin parti politikalarını eleştirdi. Akşener, "Sayın Erdoğan’ın, seçim beyannamesinde artık; Türkiye’nin, Şeyh Said isyanları nedeniyle, özür dilemesi, tazminat ödemesi var. Özerklik ve federasyon var. Anayasa’nın, ilk 4 maddesinin, değiştirilebileceği var" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin TBMM'deki toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı ile görüşmeleri süren HÜDA PAR ile Yeniden Refah Partisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini açıklamıştı. Bu partilerin politikalarını ve liderlerinin açıklamalarını eleştiren Akşener, "Her ne kadar, henüz kendisinin adaylığı, kesinleşmiş olmasa da; Genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın, cumhurbaşkanı adayı Sayın Erdoğan’ın, seçim beyannamesinde artık; Türkiye’nin, Şeyh Said isyanları nedeniyle, özür dilemesi, tazminat ödemesi var. Özerklik ve federasyon var. Anayasa’nın, ilk 4 maddesinin, değiştirilebileceği var"dedi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

15 Mayıs'ta giderlerse gitsinler diyenler çekip gidecekler doktorlarımız ise baş tacı olarak burada kalacaklar. Bu kötü günler elbette geçecek. Önlüğünüzün beyazına çamur bulaştırmayacağız.

'BU CİNAYETİN SORUMLULARI KİM?'

Sinan Ateş'i unutursam, unutturursam milletim bana hakkını helal etmesin. Hadi bakalım Sayın Erdoğan, Ayşe kızımıza söz veren sen değil miydin. Sözünden dönmek mertliğe sığar mı Erdoğan? Kendi kendine taktığın sıfatların hakkını ver de görelim.

Katiller yakalandı ama emri verenler serbest kaldı.

Sayın Erdoğan; arkandan dönen dümenler karşısında; bu kadar kifayetsiz olma! Adaleti gölgeleyenlere karşısında, bu kadar basiretsiz olma! Mafyalar, simsarlar, uyuşturucu kaçakçıları karşısında; bu kadar aciz olma! Sen bu memleketin Cumhurbaşkanısın. Korkma! Bu cinayetin, asıl sorumluları kim? Açıkla! Bu suikastın planlayıcıları kim? Açıkla! Sinan Ateş’in esas katilleri kim? Açıkla! Eğer ki, bu milletten, gerçekten de helallik almak istiyorsan; Bu kanı, yerde bırakma! Bu haksızlığa, boyun eğme!

'ERDOĞAN'IN SEÇİM BEYANNAMESİ...'

Mesela; Her ne kadar, henüz kendisinin adaylığı, kesinleşmiş olmasa da; Genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın, cumhurbaşkanı adayı Sayın Erdoğan’ın, seçim beyannamesinde artık; Türkiye’nin, Şeyh Said isyanları nedeniyle, özür dilemesi, tazminat ödemesi var. Özerklik ve federasyon var. Anayasa’nın, ilk 4 maddesinin, değiştirilebileceği var. Andımızı zaten kaldırmışlardı ama, mesela artık; 'Ne mutlu Türküm diyene' yazılarının silinmesi de var. Mesela; Kadınlara 'fıtratlarına' göre, yaşama zorunluluğu var. Kadınlara zulüm var. Kadına yönelik şiddetin, önünün açılması var.

'GİDERAYAK, İSTEDİĞİNİZ KADAR YALPALAYIN'

Mesela; Cumhuriyet değerlerimize saldırı var, çok ulusluluk var, paralel eğitim kurumları var. Ez cümle, bu ülkenin birliğine, bekasına ve istikbaline yönelik, koskoca bir tehdit var. Bu vesileyle, uzunca bir süredir, elinde, vatanseverlik mezurasıyla, ortalıkta gezen arkadaşların, bu son gelişmeler karşısındaki, ibretlik sessizliklerini, tarihe not ediyor; Genişletilmiş Cumhur İttifakı’nın, ezber bozan, bu yeni vaatlerini, Büyük Türk Milleti’nin, takdirine sunuyorum. Ayrıca buradan; Cumhur İttifakı’nın bileşenlerine de, seslenmek istiyorum: Ne diyor büyüklerimiz; 'Eğreti ata binen, tez inermiş.'

Hiç merak etmeyin. Sizin için de aynısı olacak. Şunun şurasında, sadece 2 ay kaldı. Giderayak, istediğiniz kadar yalpalayın. İstediğiniz kadar saçmalayın. İstediğiniz örgütü, devleti, oluşumu ittifakınıza katın. Korkunun ecele faydası yok. 2 ay sonra, tıpış tıpış gideceksiniz. Siyasi tarihimiz, defalarca göstermiştir ki; milletin iradesinden, büyük güç yoktur. Söz de, hüküm de milletimizindir. Siz zaten, milletin vicdanında mahkûm oldunuz. 14 Mayıs’ta da, milletin kararıyla, mağlup olacaksınız. Arık kaçış yok. O sene, bu sene!"

'ALLAH'IN GAZABINDAN KURTULAMAYACAKSINIZ'

Depremin olduğu ilk günden beri afet bölgesindeydik. Enkazdan vatandaşlarımızı çıkardık, yardımlar gönderdik, açıkta kalan insanlarımızı tahliye ettik. Birçok arkadaşımız halen bölgede çalışıyor. Ben de geçen hafta deprem bölgesindeydim. Ekrem Başkanımızla Hatay'da Mansur Başkanımızla Kahramanmaraş'taydık. Sadece belediye başkanlarımıza değil cumhurbaşkanı yardımcıları olarak da teşekkür ediyorum. Var güçleriyle çalıştılar çalışmaya devam ediyorlar.

Devlet yönetmekten aciz AK Parti iktidarının, bakanların kirli sakal bırakmaktan başka bir şey yapamadı.

İlk gün söylediğimi bir kez daha tekrar edeceğim eğer bu iktidarda zerre merhamet olsaydı şimdiye kadar birçok istifa olurdu. Bunlar gün geçtikte daha çok arsızlaşıyor. Allah aşkına neden aranızda tek bir kişi bile istifa etmiyor. Madem her biriniz işinizi kusursuz yaptınız neden işler bu hale geldi. Madem kusurunuz yok Sayın Erdoğan neden helallik istedi?

Tarihi azabından kurtulamayacaksınız, tarihin azabından kurtulsanız Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız.

Milletimizin, devletimizin yeniden inşası için yeni bir başlangıca ihtiyacımız var.

Bu iktidar yıllardır milletimizin bölünmesinden beslendi. Artık yeter. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.

'TÜRKİYE'NİN 13. CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU'

Biz dün neredeysek bugün de oradayız. Yılmadan yıkılmadan dimdik ayaktayız. Millet iradesinin temsilcisi olacağımıza söz verdik. Bu seçimi mutlaka kazanacağımıza söz verdik. Doğru bildiklerimizi söylemeye devam ettik. Nitekim 6 Mart'ta da milletimizin önüne bir çözüm yolu koyduk. Milletin iradesinin milletin ittifakında tecelli etmesini sağladık.

Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olacaktır.

Herkes gönlünü ferah tutsun bu iki ay Türkiye'nin engellenemez yükselişinin arifesidir.