Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan ''Bir “anlaşmazlık” konusu'' başlıklı makalesinde şunları kaleme aldı:

AKP'lilerin arasında var olan anlaşmazlık konularına bir yenisinin eklendiğini belirten Ceyhan, yeni anlaşmazlık konusunun 6284 sayılı yasa olduğunu söyledi.

Usta kalem, "AKP’liler, şimdi de 6284’ten yana olanlar ile 6284’e karşı olanlar olmak üzere ikiye ayrılmış durumdalar! Her iki taraf birbirlerine diş biliyor! Her iki taraf birbirlerini bir kaşık suda boğmaya hazır!" diyerek anlaşmazlığın derinliğine vurgu yaptı. 

Duayen yazar, isim vermeden 6284'ten yana olmakla gündem olan AKP kadın milletvekilinin 'pek çok tehdit alıyorum' dediğini hatırlattı. Ceyhan, tehdit alan vekille ilgili "Doğru 'pek çok tehdit' alıyor! Peki, tehdit edenler kim? Muhalefet partileri mi? Hayır, bunlar değil! Altılı masanın ortakları mı? Hayır bunlar da değil! Kim ya bunlar? Kim olacak, 6284’e karşı olan AKP’liler!" dedi.

Tehdit edenlerin öteki AKP'liler olduğunu söyleyen Ceyhan, AKP içinde anlaşmazlık konularının arttıkça tarafların birbirlerine karşı acımasızlaştığını belirtti. AKP yönetimini uyaran Ceyhan, AKP içi 6284 kavgasının önüne geçilmezse aldığı duyumlara dayanarak daha büyük sorunların ortaya çıkacağını söyledi. 

Milli Gazete'nin usta ismi şöyle devam etti:

"Tesadüfen kulak misafiri olduğumuz duyumlar var. Bu duyumlar tarafların birbirlerinin 'özel hayatları' ile ilgili çirkin hazırlıklar içinde olduğunu gösteriyor. Sıradan anlaşmazlık konuları yüzünden başlayan kavga, bu boyutlara ulaşmadan önünün alınması gerek!"

AKP içinde birbirine bilenen iki tarafın arasındaki anlaşmazlığın kolay çözülemeyeceğini belirten Ceyhan, sorunun asıl kaynağı olarak "birbirlerine taban tabana zıt görüşleri bir çatı altında tutmaya" çalışmanın yattığını belirtti. Ceyhan, AKP’de farklı inançlara, dünya görüşlerine sahip olan taraflar "kendi yoluna gitmeden söz konusu sorunların aşılması mümkün gibi görünmüyor!" dedi.