2012’de ABD  Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’i ziyaret eden AK Partililerin büyük bir kısmı üç dönem kuralına takılırken, o karede poz veren iki isim AK Parti listelerine girdi.

Pensilvanya yolcularından sadece Mustafa Hamarat milletvekili adayı olarak listeye girdi. İzmir'den aday gösterilen gazeteci Şebnem Bursalı'nın da Gülen ile el pençe çekilmiş fotoğrafı bulunuyor. 

AKP'nin milletvekili listesinde Fethullah Gülen ziyaretinden iki aday - Son  Dakika Haberler

Sözcü gazetesinden Zekeriya Albayrak'ın aktardığına göre, meşhur Pensilvanya fotoğrafının güncel hali şöyle:

Fatoş Gürkan, 23 ve 24. dönem AK Parti Adana milletvekilliği yaptı. Halen AKP Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı.

Safiye Seymenoğlu, 2007-2015 arasında AKP'den iki dönem vekillik yaptı.

AFİFDEMİRKIRAN AK PARTİ DIŞ İLŞKİLER YARDIMCISI

Damadı Yasin Ekrem Serim, Dışişleri Bakan Yardımcısı. İlknur İnceöz, Aksaray milletvekili olarak üç dönem kuralına takıldı. 

Dilek Yüksel, eski Tokat milletvekili, uzun süre Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Kasım 2022'de DEVA'ya katıldı. Adem Tatlı, eski Giresun milletvekili. Tareks Genel Müdürlüğü yaptı, geçen yıl Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz istifa edince o da ayrıldı.

Siirt Milletvekili Osman Ören ve Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, aday gösterilmedi. 

Afif Demirkıran, 2002-2015 Batman ve Siirt milletvekilliği yaptı. Turkcell Yönetim Kurulu üyesi ve AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı. 

Ahmet Öksüzkaya, AKP Kayseri eski milletvekili, 15 Temmuz darbesinden sonra kaçtı.

Çok sayıda AKP'li vekil ve yönetici Fetullah Gülen'i ABD'de ziyaret etmişti. Örnek, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, Feto'yu ziyarette önde oturuyor… AKP aday listesine giren tek isim…

Feto'yu ziyaret edenler arasında bulunan AKP Grup Müdürü Mustafa Özkan, Kardemir'in Ankara Temsilcisi…

Vedat Demiröz, AKP İstanbul milletvekili, şimdi üç dönem kuralına takıldı.

Bayram Özçelik, AKP'de 2002'den beri vekillik yaptı. Şimdi o da listeye konulmadı.