Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi, 10 yıldır bitirilememesi ve Kılıçdaroğlu'nun "6 milyarlık peşkeş" olarak nitelendirmesiyle gündeme gelen bir konuydu.

Ancak son zamanlarda önemli bir gelişme yaşandı ve Bursa, Balıkesir ve Bilecik'te bulunan binlerce parsel arazi için acele kamulaştırma kararı alındı. Bu karar, proje için gerekli olan arazi sahipleriyle anlaşma sağlanamaması durumunda yasal bir adım olarak atıldı.

Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda şu ifadeler yer aldı:

“Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi’nin belirlenen iş programına ve taahhüt edilen sürelere uygun şekilde tamamlanması ve dış kaynaklı kredi temininde aksama yaşanmaması amacıyla, proje kapsamında ihtiyaç duyulan ve ekli harita ile listede bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazlar ile muhdesatın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü) tarafından acele kamulaştırılmasına, 2492 sayılı kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, kamunun bilgisinden saklanan bir 10 milyarlık demiryolu ihalesi bulunduğu ortaya çıktı. Söz konusu ihale, imzalandıktan 26 ay sonra kamuoyuna açıklandı ve Kılıçdaroğlu bu ihale için "6 milyarlık peşkeş" iddiasında bulundu.

  • Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli-Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı
  • Özel davet edilen: Kolin, Yapı Merkezi, Kalyon, Limak, ÖZaltın, İC İçtaş.
  • İhaleyi alan: Kalyon İnşaat
  • 9 milyar 449 milyon TL (2020)