Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, geçtiğimiz günlerde meydana gelen deprem sonrası bölgede yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Depremzedelerin kaldığı çadırkentleri ziyaret eden AKP'li Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Birçok depremzedeye, "Devlet burada. Türk Silahlı Kuvvetleri burada. İki vali burada" yanıtını veren Yılmazcan, bir vatandaşın "Siz neredeydiniz?" sorusuna ise "Buradayım, ben buradayım. AFAD’ın çadırları burada. Devlet burada" cevabını verdi. Ancak bir vatandaş, "Yok yok, sen yoksun burada" diyerek tepki gösterdi.

Başkan Yılmazcan, "Ben olmasam, bu çadırlarda kalabilir misiniz?" sorusunu yönelterek, kendisinin getirttiği çadırlarda kaldıklarını hatırlattı. Bunun üzerine bir vatandaş, "Devlet kurdu bu çadırları, sen mi kurdun? Sen mi kurdun bu çadırları, devlet mi kurdu? Sen bir gün buraya gelip de milletin halini sormadın" dedi.

Başkan Yılmazcan ise "Ben buradayım amca" yanıtını vererek, getirttiği çadırlarda kaldıklarını hatırlattı. Bu sırada bir diğer depremzede de, "Adam olsaydın, karşımıza gelmezdiniz" şeklinde tepki gösterdi.

Başkan Yılmazcan "Devlet burada. İki saat içinde 200 tane çadır kurdu devlet. Ona niye bir şey söylemiyorsunuz. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. 18 bin oy aldım" diyerek, belediyenin yaptığı çalışmaları hatırlattı. Ancak depremzedelerin yaşadığı zorluklar göz önünde bulundurulduğunda, daha fazla yardımın yapılması gerektiği açıkça görülüyor.

Yaşanan bu gergin anlar, deprem sonrası Pazarcık'ta yaşanan sıkıntıları bir kez daha gözler önüne serdi. Depremzedelerin yaşadığı zorlukların çözümü için yetkililerin daha fazla çalışması ve halkın ihtiyaçlarının en kısa sürede karşılanması gerekiyor.

Sonuç olarak, deprem gibi doğal afetlerde vatandaşların yaşadığı zorluklar için en önemli olan şey, hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesidir. Bu nedenle yetkililerin, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla çaba göstermeleri gerekiyor.

Kaynak: Milli Gazete