Ağustos ayında 1.301 kez şirketlere teşviklerin verilmesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu teşvikler arasında vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, sigorta primi işçi ve işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz/kâr payı desteği gibi bir dizi kapsam yer aldı.

Coca-Cola'nın aldığı teşvikler, bazı kamu kurumları tarafından İsrail’e yönelik boykotlar  göz önünde bulundurulduğunda dikkat çekici bir ayrıntı oldu. Listenin en dikkat çekeni Coca-Cola İçecek AŞ oldu; 590 milyon 793 bin TL'lik yatırım karşılığında gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi, vergi indirimi ve yatırıma katkı oranı desteği aldı.

Bunun yanı sıra, Elvan Gıda’nın sahibi olan Hidayet Kadiroğlu ve şirketi, FETÖ'ye yönelik soruşturmada dikkat çeken isimlerden biri. Bu şirketin elde ettiği teşvikler arasında gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi, vergi indirimi ve yatırıma katkı oranı desteği yer alıyor.

Ağustos’ta KİPAŞ Holding’in KÇS Kahramanmaraş  Çimento’ya sağlanan teşvikler de dikkat çekti. Bu teşvikler, faiz desteği, gelir vergisi stopaj desteği, KDV istisnası, sigorta primi desteği ve vergi indirimi gibi çeşitli alanlarda destek içeriyor.

Uşak Belediye Başkanı Yalım’dan AKP’li Güneş’in İddialarına Yanıt Geçikmedi: ‘Asıl Tecavüzü TÜGVA ve ÖNDER Yapmıştır’ Uşak Belediye Başkanı Yalım’dan AKP’li Güneş’in İddialarına Yanıt Geçikmedi: ‘Asıl Tecavüzü TÜGVA ve ÖNDER Yapmıştır’

Bu teşviklerin arasında ismi geçenler arasında AKP’li isimlerin şirketleri de var. BİM, Binali Yıldırım’ın yakın arkadaşı olan Salih Zeki Çakır'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı 15 Temmuz Denizcilik de listede bulunuyor. Ayrıca, AKP İzmir Dış İlişkiler Başkanı Hayrettin Uçak’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Uçak Kardeşler Gıda da bu teşviklerden faydalanıyor.

(Kaynak: BirGün)