14 Mayıs 2023 seçimlerine bugün itibariyle 9 gün kaldı. En zor seçimine giren AK Parti iktidarının Ciner Medya (Habertürk)  ile hesaplaşma planı olduğu ileri sürüldü. Medyaradar’ın gizemli yazarı olarak lanse edilen ‘Keskin Kalem’i AK Parti’nin işadamı Turgay Ciner’in sahibi olduğu ‘Ciner Medya’ ile hesaplaşma planını anlattı.

Medya Radar’ın Keskin Kalem’i AK Parti iktidarı kazansa da kaybetse de 15 Mayıs sabahı medyada kartların yeniden dağıtılacağını, taşların yerinden oynayacağını belirtti. 

AK PARTİ’NİN CİNER MEDYA İLE HESAPLAŞMA PLANI

İktidarın Ciner Medya ile hesaplaşma planını yazan Keskin Kalem, “İddia o ki seçimin hemen ardından Demirören kangrenine bir çözüm getirilmesi kararı alınmış. Malumunuz yoldaşlar, Aydın Doğan ve ailesinin adı yine kulislerde yankılanıyor. Ha muhalefet kazanırsa bu senaryo ancak gerçekleşir. Ancak bu iktidar bu tende durdukça, Doğan ve ailesi bir daha Bağcılar’daki binaya adım atamayacak. Keskin bilgi. İktidarın asıl gözünü kestirdiği yerse Taksim’de dev bir bina.” dedi. 

Habertürk’te yeni Alo Fatih, yani Fatih Saraç dönemi başladığını haftalar önce yazdığını belirten “Keskin Kalem” Alo Fatih’in kulağının bazı aracılar tarafından çekildiğini yazdı.

ANKARA'DA CİNER MEDYA’YI ELE GEÇİRME PLANI YAPILIYOR

Keskin Kalem, “Kanal yine iktidar eksenine doğru dümeni kırdı. Son günlerde iktidara yakın bakan ve vekiller kanalda daha çok boy gösteriyor ama kanal iktidarın istediği kıvama da gelmiş değil. O nedenle iktidar cenahında, Alo Fatih’e karşı büyük bir öfke var. Ankara’da Ciner Medya’yı seçimden sonra ele geçirme planları yapılıyor.” diye yazdı.

SEÇİM SONRASI FATİH ALTAYLI, NAGEHAN ALÇI TASFİYE EDİLECEK

“Alo Fatih, seçim sonrasında Habertürk’ün tepesine geçeceğinden bir şekilde eminmiş ancaaaak, Ankara’da konuşulanlar tam tersine işaret ediyor.” diye yazan Keskin Kalem,“Alo Fatih ve ona yakın tüm isimlerin tasfiye edileceği iddia ediliyor. Dahası iktidarın hedefinde birkaç önemli isim varmış. Onlardan ikisi çoktan gönderildi malum: Biri Sevilay Yılman diğeri Ebru Baki. Seçim sonrasına bırakılan diğer isimlerse şöyle: Fatih Altaylı, Nihal Bengisu Karaca, Nagehan Alçı. Neyse sırdaşlar… İktidardaki Alo Fatih kızgınlığı öyle bir boyutta ki…”ifadelerini kullandı.