Milas'ta ekmek, simit ve poğaça fiyatlarına yeni zamlar geldi. 2023 yılında zamlanan ekmek fiyatları, 5 liradan 7 liraya yükseldi. Bununla birlikte, 7 lira olan simit fiyatı 10 liraya çıkarıldı ve 9 lira olan poğaça fiyatı da 12,5 liraya yükseltildi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) tarafından fırıncı esnafının talebi doğrultusunda simit fiyatlarına zam kararı alındı. Ekim ayından itibaren yürürlüğe girecek yeni fiyat tarifesiyle birlikte simit, 10 lira fiyatla tüketicilere sunulacak.

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, maliyetlerdeki artış nedeniyle simit fiyatlarının artırılmasının kaçınılmaz hale geldiğini açıkladı. Künkcü, un, susam, benzin ve asgari ücret gibi kalemlerde yaşanan önemli artışların bu zammın temel nedenleri olduğunu belirterek, "Tüketiciyi de göz önünde bulundurarak simit fiyatlarına makul bir artış yapma kararı aldık. Birçok ilde daha önce simit fiyatlarının 10 lira olduğunu, bu nedenle artan maliyetler doğrultusunda simit fiyatlarını 3 lira artırdıklarını" ifade etti.

Künkcü, ekmeğe ise henüz bir zam talebi olmadığını, ancak yılbaşında ekmeğe zam yapılma olasılığının gündeme gelebileceğini vurguladı.

Kaynak:Milli Gazete