AK Parti’de Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bu akşam Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un sorularını cevapladı. AKP’li Yavuz, ikinci tura kalan  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı için ‘elimizde anket sonuçları vardı’ dedi. AKP’li Yavuz ikinci tur seçimi için de bir tahminde bulundu.

14 Mayıs 2023 seçimleri sonuçlandı. Cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 50+1’e ulaşamayınca seçimler 28 Mayıs’taki ikinci tura kaldı. İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. 

AKP'DEN ELİMİZDE ANKET SONUÇLARI VARDI

AK Parti’de ikinci tur çalışmalarına hız verdi. İlk kez ilk turda kazanmayan Erdoğan cephesinden anket sonuçları çıkışı geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Habertürk TV canlı yayınında ellerinde anket sonuçları olduğunu söyledi. 

AKP’li Yavuz, ilk tur için ellerindeki daha önceki anket sonuçlarından bahsetti. Yavuz, “Çok net söyleyeyim benim elimde 3 anket çalışması vardı ve 4-5 puan önde gösteriyordu.” diyerek ilk turda kazanamayacaklarını dolaylı yoldan gördüklerini ima etmiş oldu. 

Oysa, AK Partili yöneticiler bu bilgileri, dönüşleri gördükleri halde seçim süreci boyunca ekranlardan 'kesin' ifadeler kullanarak seçmeni aldatıcı ifadeler kullanmayı tercih etti. 

İKİNCİ TUR İÇİN ANKET SONUCU ÇIKIŞI

14 Mayıs seçimlerinde anket firmaları da ‘ters köşe’ olurken AKP ikinci tur için yine anket sonuçları demeye başladı.

Ayrıca, Yavuz, Erdoğan’ın ikinci tur seçiminde aşağı inmeyeceğini savundu.