Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu TBMM ortak grup toplantısında, son dönemde yaşanan kara para ve dolandırıcılık  olaylarına göndermede bulunarak “beyaz gömlekli” protesto yaptı. Ceketini ve kravatını kürsüde çıkartarak beyaz gömleğiyle konuşmaya başlayan Davutoğlu, "Bu paraları alanlar da bu güzellik salonları da açanlar da, ‘devletimize hesap veriyoruz, devletimiz, bayrağımız, ezanımız..’ Artık ‘vatan, bayrak, devlet, ezan’ diyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Bu kavramları kirlettiler" dedi.

Saadet - Gelecek ortak TBMM grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde yaşanan kara para aklama iddialarına ilişkin "şeffaflık" vurgusuna dikkat çekmek için “beyaz gömlekli” protesto yaptı. Ceketini ve kravatını kürsüde çıkartarak beyaz gömleğiyle konuşmaya başlayan Davutoğlu, daha önce de Sedat Peker’in iddialarını İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmasını istedikleri için TBMM önüne beyaz gömlekle geldiklerini, tartaklandıklarını belirterek şöyle konuştu: “Elhamdülillah ki şu an Meclis’teyiz ve o günün beyaz gömlek muhasebesini bugün yapmak için buradayız. Ne iddialar ortaya atıldı. Mafya liderlerinden maaş alan milletvekilleri, ihaleler, marinaya çökmeler, devletin zengin ettiği kişiler. İktidarın etrafında kan emici bir güruh, çok şey söylendi… İçişleri Bakanı televizyonlara çıktı cevap vermek yerine bana nasıl kumpas kurduklarını anlattı. O günün İçişleri Bakanı bu iddiaları yaparken sayın Cumhurbaşkanı bir ay sustu. Sayın Bahçeli o İçişleri Bakanı’nı koruması altına aldı ve o İçişleri Bakanı iki yıl daha görev yaptı. İki yıl geçti bir seçim sonrası yeni bir İçişleri Bakanı geldi… O iddiaların tümü doğruymuş gibi, bir hükümet gitmiş başka bir hükümet gelmiş gibi, tabiri caizse eski bakanın kadroları üzerinden silindir gibi geçti. Bir bakanın oluşturduğu bataklık üzerine bir başka bakan kahramanlık hikâyeleri yazdı.”

“MİLLET ŞÜPHEYLE YAKLAŞIYOR”

Son günlerde bazı futbolcuların da adının karıştığı ‘dolandırılma’ konusuna değinen Davutoğlu, “Kamuoyunun sevdiği tanıdığı meşhur futbolcular… Yüzde 2 binlere varan faizler ya… Sormuyorlar. ‘Bu faizi bana hangi gerekçeyle veriyorsun, dünyada olmayan bir faizi’ Niye?  Bakıyorlar yukarıya kur korumalı mevduata sormadan aktarıyorlar paraları hazineden. Bu paraları alanlar da bu güzellik salonları da açanlar da, ‘devletimize hesap veriyoruz, devletimiz, bayrağımız, ezanımız..’ Artık ‘vatan, bayrak, devlet, ezan’ diyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Bu kavramları kirlettiler.” dedi.

İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü

Kaynak: Milli Gazete