Gazeteci Abdurrahman Dilipak'ın ayrıldığı Yeni Akit gazetesinde 2020 yılında kaleme aldığı "AKP'nin papatyaları" yazısındaki ifadeleri nedeniyle AKP Genel Başkanlığı tarafından dava edilmişti.  Ankara  35. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ceza mahkemesi kararının istinaftan gelecek sonucunun beklemesi gerektiğine ilişkin bozma kararının ardından gerçekleştirilen ilk duruşmada mahkeme İstinafın bozma kararına uydu. Ceza davasının kesinleşmesinin ardından kaldığı yerden devam edecek.

Duruşmaya  AK Parti’ye vekaleten Av. Muammer Cemaloğlu  katılırken, Dilipak’ın avukatları Av. Yusuf Akmaz ve Av. Esra Balcı duruşmaya katıldı ve Dilipak’ın diğer avukatları mazeret dilekçesi gönderdiler.

AK Parti Milletvekili Gider'den  Boğaza Nazır Kaçak Lüks Villa AK Parti Milletvekili Gider'den Boğaza Nazır Kaçak Lüks Villa

ABDURRAHMAN DİLİPAK: BU DAVA UZUN SÜRECEK!

Dava sonrası “bu dava sonunda İlahi Adalet Divanından yeniden görülecek!” diyen Dilipak Duruşmadan sonra yaptığı yazılı açıklamada; “Görünen o ki bu dava uzun sürecek. Yaklaşık toplamda 100’e yakın müşteki var, 3,5 yıldır devam ediyor. İstinaf sonrası ne olacak göreceğiz. Tazminat davası usul yönünden bozuldu, yeniden başlayacak. Ceza’nın da bozulmasını bekliyoruz. Bir mahkumiyet kararı durumunda, daha Yargıtay, AYM, AİHM süreçleri var. Bu süreç özellikle ceza mahkemesinde vefat eden müştekiler var. Onların durumu da bir netlik kazanmadı hala. Aslında bu dava ile kendi başlarına iş açtılar. Bu dava bir şekilde sonuçlansa bile, Hukuk, yargı sistemi, ülkemizdeki basın, düşünce, İfade, haber alma özgürlüğü açısından, siyasi tarih ve Türkiye’de basın özgürlüğü açısından, toplumda, yargı çevrelerinde, akademide uzun yıllar tartışılacağa benziyor. Bu tartışmalar AK Parti ve KADEM açısından hoş bir sonuç doğurmayacak. Geçte olsa bir gün onlar da bu dava sürecinde kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koştuklarını anlayacaklar ama çok geç olacak. Bu dava uzun sürecek. Sonuç ne olursa olsun, bu iş en sonunda İlahi Adalet Divanından yeniden görülecek” dedi!