Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında eleştirilen ve AKP tarafından 9 kez çıkarılan imar affı ile ilgili katıldığı canlı yayında "Yeni dönemde parlamentoyla ilgili 50. maddede katalog suçlar yerini alacak. Biz daha da köşeye sıkıştıracağız. Çünkü bu işin affı maffı olmaz" ifadelerini kullandı.

Kanal D-CNN Türk ortak canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşlarına seslenerek tartışılan imar affı konusunda dikkat çekici ifadelerde bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Aynı şekilde İmar affı diyorsunuz. Bu konuyla ilgili parlamentoyla ilgili, Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Biz onunla daha da köşeye sıkıştıracağız. Bu için affı maffı olmaz. Benim belediye başkanlığımda İstanbul'a girişte vize demiştik. Dediler ki, 'siz şehirden şehire gidişi vizeye mi bağlayacaksınız'. Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Londra'da merkeze giremezsiniz. Belli ücrete, vizeye tabi. İstanbul o zaman benim belediye başkanlığımda 8 milyondu. Şimdi yaklaşık 16 milyon oldu. O gün bunu söyleyenler şehircilik, göç nedir haberleri yoktu. O gün bizim iddialarımız şimdi haklılığı getirdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında olduğu AKP iktidarı, 20 yılda toplamda 9 imar affı çıkararak bütçeye gelir sağlamak amacıyla bu türden adımlar atmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal D-CNN Türk ortak canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yoğun olarak eleştirilen ve AK Parti tarafından 9 kez çıkarılan imar affı ile ilgili "Yeni dönemde parlamentoyla ilgili 50. maddede katalog suçlar yerini alacak. Biz daha da köşeye sıkıştıracağız. Çünkü bu işin affı maffı olmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN Türk canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, AK Parti tarafından 9 kez çıkarılan imar affı ile ilgili "Yeni dönemde parlamentoyla ilgili 50. maddede katalog suçlar yerini alacak. Biz daha da köşeye sıkıştıracağız. Çünkü bu işin affı maffı olmaz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Günümüzün en önemli başlığı; asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat afetler konusu bizim için bir milât. Bu vesile ile bir kez daha depremlerde vefat eden vatandaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum. Çok canımız yandı. Yaralılarımız çok çok fazla. Onlara da Allah'tan şifalar diliyorum. Çok kararlı adımlar atmamız kesinlikle şart. Biz iktidara gelmeden önce en önemli başlık olarak eğitim ve sağlığı arka arkaya koyduk. Sağlıkta dünyada herhalde en ileri ülkelerle yarışır durumdayız. Özellikle şehir hastanelerimizle örnek bir ülke hale geldik. Daha da kararlı adımlar atmamız gerekiyor. Öncelikle deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı sağlam konutlara yerleştirmemiz gerekiyor. Belediye başkanlığımdan bu yana hep dikey mimariye karşı çıktım. Toplamda 650 bin konut ve köy evi inşa edeceğiz. 319 binini de inşallah 1 yıl içinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bir kısmı inşallah bayrama kadar köy evlerinden tamamlayıp teslim etme durumuna geleceğiz. Devletimiz 50-60 gün içerisinde bu konutları teslim eder noktaya gelme tezini Van, Bingöl, İzmir'de ispat etti. Kütahya, Malatya'daki afetlerde ispat etti. Antalya, Manavgat, Muğla, buralardaki afetlerde aynı şekilde Karadeniz'de ispat etti.

Deprem bölgesinde yapılacak binalarla ilgili konuşan Erdoğan, "Öncelikle deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı sağlam konutlara yerleştirmemiz gerekiyor. Belediye başkanlığımdan bu yana hep dikey mimariye karşı çıktım. Zemin artı 3 veya 4 şeklinde ilerleyeceğiz. 1999 öncesi binaların risk analizini yapmaya başladık. Sağlıksız yapı stoku ortadan kaldırılacak. Denetimler de sıklaştırılacak." ifadelerini kullandı.